Friday, May 28, 2010

Είμαστε πλέον Αλιβεριώτες!

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)


Ω, ναι λατρεμένε αναγνώστη, επιτέλους γίναμε άνθρωποι! Όπως δήλωσε και η αξιαγάπητη κυρία Περλέπε-σύζυγος Σηφουνάκη «κάναμε ένα μεταρρυθμιστικό άλμα που θα βελτιώσει την ποιότητα των ζωών μας»! Βέβαια, κατά τη διάρκεια του άλματος και όσο θα βρισκόμαστε στον αέρα, μπορεί ο πρώην δήμος Κύμης να μαραζώσει και να χάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του.

Όμως τι αξία έχουν τέτοιες οπισθοδρομικές υπενθυμίσεις, αφού «θα έρθουμε πιο κοντά στην πραγμάτωση της επιθυμίας μας για ένα καλό κράτος»! Ίσως στην πορεία προς το καλό κράτος που όλο το περιμένουμε από την «αλλαγή» του 81 και όλο κινάει για να έρθει, να ζούμε σε έναν δήμο που δημιουργήθηκε με στόχο να βολευτεί ο (αποτυχημένος) υποψήφιος βουλευτής της καρδιάς μας Δημήτρης Πιπεργιάς καθώς και ως αντιδήμαρχοι οι πρασινοφρουροί του Κατσούλης και Παπαναστάσιου!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πανηγυρίζουμε καθώς «με την ανασύνταξη των δυνάμεων μας θα υπάρξουν μέγιστες και βέλτιστες αποδόσεις σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα». Το μόνο που στεναχωρεί την θεία Ιουλία είναι που τα πολυαγαπημένα της πράσινα αγόρια, που μέχρι σήμερα σήκωναν τον σταυρό του μαρτυρίου προκειμένου να κοινωνήσουν στους λοιπούς κουμιώτες την αλήθεια του Θεού και της παράταξης, δεν θα ξαναδούν σταυρό στις εκλογές. Τι κρίμα που το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα χάσει τον καθηγητή Ντίνο, τον μυστακοφόρο άδωνι και σωσία του Giancarlo Gianini καθώς και τον ασκεπή αρρενωπό Γεωλόγο (με γάμμα κεφαλαίο, όπως αρμόζει στις μικρές θεότητες)…

Όμως όχι, αυτές οι παράπλευρες απώλειες δεν πρέπει να κάμψουν το ηθικό του κουμιώτικου λαού! Πλέον είμαστε μέλη ενός δήμου «δυναμικού», «με νέα πνοή», που μπορεί να «αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος» και που γενικά περιγράφεται με ωραίες λέξεις και δόκιμες φράσεις! Είμαστε όλοι Αλιβεριώτες!!!

Υ.Γ. επειδή διακρίνω μια ένδεια στο λεξιλόγιο των τελευταίων ανακοινώσεων της κυρίας Περλεπέ-συζύγου Σηφουνάκη, προτείνω να την βοηθήσουμε προμηθεύοντας αυτούς που της γράφουν τα κείμενα με μια πλειάδα κενολογικών εκφράσεων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηριχθεί οποιαδήποτε θέση! Κάνω την αρχή: «προκλήσεις του μέλλοντος», «θωρακίζεται η αξιοπιστία», «ενδυνάμωση των θεσμών», «μικροκομματικά συμφέροντα», «δυνάμεις της συντήρησης», «προοδευτική παράταξη», «εξαρτήσεις», «ζημιογόνες αντιλήψεις»!

Wednesday, May 26, 2010

Καλλικράτης (4)



Σήμερα το πρωί έγινε αποκλεισμός της γέφυρας της Χαλκίδας και στη συνέχεια ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την βουλή. Από τους έξι βουλευτές του νομού μας, οι 5 με κείμενα που δόθηκαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν τη δημιουργία 2 ξεχωριστών δήμων Κύμης και Αλιβερίου. Η κυρία Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη (όπως είναι το πλήρες όνομα που εμφανιζόταν στο ψηφοδέλτιο του Πασοκ, άσχετα που τώρα "ξεχνάει" να υπογράφει και με το δεύτερο συνθετικό του επώνυμού της) δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η μη θέση ισοδυναμεί με αποδοχή της πρότασης του υπουργείου περί ενός δήμου, καθώς ο αρμόδιος υπουργός άφησε ανοιχτό παράθυρο αλλαγών μόνο αν συμφωνούν όλοι οι βουλευτές του νομού.

Πλέον, απομένει η ψήφιση του νομοσχεδίου αύριο στη βουλή. Μέχρι αύριο το βράδυ όλα είναι ανοιχτά... Μακάρι όταν ξημερώσει η Παρασκευή να είμαστε δημότες Κύμης και όχι του δήμου εκτρώματος Κύμης-Αλιβερίου.

Υ.Γ. τιμή και δόξα στον κοτσονάτο παππά από το Διακοφτό(;)!

Tuesday, May 25, 2010

Καλλικράτης (3)


Χθες στο εργατικό κέντρο έγινε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με το που βρισκόμαστε στο θέμα του Καλλικράτη. Τα ουσιαστικά που βγήκαν από αυτή την διαδικασία είναι τα εξής: το νομοσχέδιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ψηφιστεί την πέμπτη οπότε οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τότε. Με άλλα λόγια την παρασκευή θα ξέρουμε αν τον ερχόμενο νοέμβρη θα ψηφίσουμε για δήμαρχο Κύμης ή Αλιβερίου. Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ένα ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο, εφόσον συμφωνήσουν με τις αλλαγές όλοι οι βουλευτές του νομού.

Αυτό που τελικά αποφασίστηκε είναι την Τετάρτη στις 7.15 να αναχωρήσουν πουλμαν για τη Χαλκίδα, προκειμένου να κλείσει η γέφυρα. Αίτημα θα είναι να έρθουν οι βουλευτές του νομού να μας συναντήσουν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα του ενός ή των δύο δήμων. Στη συνέχεια τα πουλμαν θα κατευθυνθούν στην Αθήνα, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση έξω από την βουλή.

Επίσης, προτάθηκε να τηλεφωνήσουν όλοι οι κουμιώτες στα γραφεία των βουλευτών του νομού μας, προκειμένου να τους πιέσουμε να παρουν ξεκάθαρη θέση. Τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις θα τα βρείτε στο (αρκετά καλό) μπλογκ "κουμιώτικο".

Υ.Γ. με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ενημερωθούν και οι κυμαίοι που μένουν στην Αθήνα για το πότε θα λήξει ο αποκλεισμός της γέφυρας και πότε θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στη βουλή. Ελπίζω αυτή τη φορά τα τηλέφωνα να δουλέψουν καλά!

Tuesday, May 18, 2010

Καλλικράτης (2)



Κατατέθηκε προς συζητηση και ψήφιση ο Καλλικράτης και στην περιοχή μας προβλέπει ένα δήμο με όνομα "δήμος Κύμης-Αλιβερίου" με ιστορική έδρα την Κύμη και ουσιαστική το Αλιβέρι. Πέραν της επικοινωνιακής γελοιότητας της "ιστορικής έδρας" που αντικατέστησε την εξίσου γελοία και προσβλητική "δήμος Γ. Παπανικολάου", το σημαντικό είναι ότι η πόλη μας υποβαθμίζεται. Ήδη χθες έγινε μια πρώτη συγκέντρωση από κουμιώτες έξω από το υπουργείο εσωτερικών ενώ για σήμερα προβλέπεται κατάληψη της εφορίας Κύμης. Με δεδομένο το πόσο γρήγορα αποφασίστηκε, καθώς οι εξελίξεις πίεζαν, η προσέλευση του κόσμου κρίνεται επιτυχημένη. Πλέον, το στοίχημα είναι στην αυριανή συγκέντρωση, στο ίδιο μέρος (Βασ. Σοφίας 15, απέναντι από τη βουλή) στις 11.30 το πρωί, να είμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε!

Υ.Γ. οι φώτο είναι από το γκρουπ του facebook "να μην πάει η Κύμη στο Αλιβέρι".

Υ.Γ.2 ανεξάρτητα από το τι τελικά θα ψηφιστεί στη βουλή τις επόμενες μέρες, θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό blog να κάνουμε μια ανασκόπηση του πως φτάσαμε ως εδώ, καθώς επίσης και να θυμηθούμε τι στάση κράτησαν οι θεσμικοί φορείς της περιοχής μας και όχι μόνο.

Saturday, May 08, 2010

Ελληνική "δημοκρατία" 2010


Τις τελευταίες μέρες, η είδηση των τριων νεκρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και ως ενα βαθμό διακιολογημένα. Το να χάσουν τρεις άνθρωποι τη ζωή τους με τόσο φριχτό τρόπο εξαιτίας κυρίως της ανεγκεφαλιάς 2-3 κουκουλοφόρων και κατά δεύτερο λόγο της ανευθυνότητας του Βγενόπουλου, είναι τραγικό. Όμως, τα γεγονότα δείχνουν πως τελικά από καθαρή τύχη είχαμε μόνο τόσους νεκρούς και αρκετούς ελαφρά τραυματίες.

Στην πορεία της τετάρτης, αστυνομικοί της ομάδας Δελτα έπεσαν με τις μηχανές τους πάνω σε ειρηνικό μπλοκ της πορείας!



όπως φαίνεται και στο βίντεο, η μητροπόλεως, ένας εξαιρετικά στενός δρόμος, είναι γεμάτη μεσήλικους ή συνταξιούχους διαδηλωτές και την ίδια στιγμή οι δελτάδες πέφτουν πάνω στο πλήθος με μεγάλη ταχύτητα. Είτε είχαν εντολές να διαλύσουν τον κόσμο, είτε αυτό έγινε λόγω ανευθυνότητας, λίγο ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης που από θαύμα δεν άφησε κάποιον ανάπηρο.

Επίσης, το βράδυ της τετάρτης η αστυνομία αποφάσισε να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση έξω από την βουλή.



στο βίντεο φαίνεται καθαρά στο 12ο δευτερολεπτο ένας ματατζης να βαζει τρικλοποδια κ στη συνεχεια να κλοτσαει και να συλλαμβανει διαδηλωτη (με χαρακτηριστικη κιτρινη μπλουζα) επειδη απλα δεν οπισθοχωρησε εγκαιρως! Στο 51ο φωτογραφος τρωει ξυλο γιατι απλα κανει τη δουλεια του! Και τελος στο 1:08 ματατζης σπρωχνει επιδεικτικα αλλον φωτογραφο που πεφτει πανω σε κολωνα της δεη. Στη συνεχεια αλλο ενστολο γουρουνι τον κλωτσα!

Δηλαδή κάποιος από την κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν του αρέσει η διαμαρτυρία έξω από την βουλή και έδωσε εντολές να την διαλύσουν! Και φυσικά οι "προστάτες του πολίτη" το έκαναν με υπερβάλλοντα ζήλο! Αυτή, λοιπόν, είναι η ελληνική δημοκρατία εν έτει 2010. 2-3 κουκουλοφόροι δολοφονούν ανθρώπους και το κράτος διαλύει πορείες, τραυματίζει ανθρώπους και εν γένει συμπεριφέρεται σαν να θέλει να υπάρξουν και άλλοι νεκροί.

Υ.Γ. Στη φώτο, ηλικιωμένη στο Σύνταγμα που μόλις δέχθηκε τις "περιποιήσεις" των προστατών του πολίτη.

... (2)

Χθες, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων έβγαλε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται "το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων και των συναλλασσόμενων πολιτών. Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων. Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών. Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη. Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών. Όμως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφάλειας, η Διοίκηση της Τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.". Αν η Marfin του "κυρίου" Βγενόπουλου διέθετε τα παραπάνω στοιχειώδη, σήμερα οι 3 άνθρωποι θα ήταν μαζί μας.

Και η απάντηση της Marfin: "Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ αφιέρωσε τρεις μόνον γραμμές εναντίον των απάνθρωπων δολοφόνων και όλο το υπόλοιπο κείμενο εναντίον της «κακιάς εργοδοσίας» για δήθεν έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Προφανώς έκανε πραγματογνωμοσύνη, ολοκλήρωσε την δέουσα έρευνα, έβγαλε πόρισμα και προχώρησε σε καταδικαστική απόφαση. Ντροπή! Στις ώρες που περνάμε η απέραντη θλίψη εναλλάσσεται με την απέραντη οργή. Είναι πραγματικά ντροπή να μην μας αφήνουν να πενθήσουμε τους συναδέλφους μας".

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Κρύβονται πίσω από τραγικό γεγονός για να μην απαντήσουν στις ουσιαστικές καταγγελίες της ΟΤΟΕ. "Κύριοι" της Marfin, το αν είχε ή όχι σύστημα πυρασφαλειας ή εξόδους κινδύνου το συγκεκριμένο κατάστημα δεν χρειάζεται να περιμένουμε καμια πραγματογνωμοσυνη για να το μάθουμε. Το ξερετε και το ξερουμε πολύ καλά. Στατατήστε να καπηλεύεστε το θάνατο των τριών συνανθρώπων μας και αναλάβετε τις ευθύνες σας στο βαθμό που σας αναλογούν.

Thursday, May 06, 2010

...


Όλοι λίγο-πολύ πληροφορηθήκαμε το τι συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, με φρικτό τρόπο. Προφανώς οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταδικάζει την ενέργεια καθεαυτή. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ακόμα και τώρα που τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ορισμένοι προσπαθούν να βγάλουν υπεραξία από το θάνατό τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Βγενόπουλος, στον οποίο ανήκει η τράπεζα όπου έγινε το τραγικό συμβάν. Στην ανακοίνωσή της, η Marfin αναφέρει:"Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά.". Και φυσικά έχει δίκιο. Ήταν γνωστό σε όλους εδώ και μέρες ότι σήμερα η κατάσταση στο κέντρο θα ήταν φορτισμένη. Και αναρωτιέμαι, εφόσον το ήξεραν αυτό στη Marfin, γιατί δεν έδιωξαν τον κόσμο που δούλευε στα κεντρικά κτήρια και καταστήματα όπως έκαναν άλλες τράπεζες; Οι χρηματικές απώλειες της τράπεζας είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές; Επίσης, σε διάφορα ειδησεογραφικά μπλογκ έχει δημοσιευτεί πως οι υπάλληλοι της Marfin από τις 12 το μεσημέρι ζητούσαν να φύγουν, καθώς έβλεπαν το που πήγαινε το πράγμα, αλλά απο τη διοίκηση τους απειλούσαν με απολύσεις. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε έχουμε να κάνουμε με προμελετημένο έγκλημα. Αν πάλι αυτό αποτελεί μύθο του διαδυκτίου καλά θα κάνει η MIG να βγάλει ανακοίνωση που να διαλύει τις φήμες.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση θα ήθελα να ξεκαθαρίζονται ορισμένα πράγματα που δυστυχώς δεν δόθηκε όση έκταση θα έπρεπε. Στο κτήριο υπήρχε σύστημα πυρασφαλείας; Αν ναι, γιατί δεν δούλεψε; Αν όχι, πως λειτουργούσαν παράνομα τα γραφεία μιας μεγάλης τράπεζας; Επίσης, υπήρχαν έξοδοι κινδύνου;

Όμως το εξοργιστικότερο όλων είναι η συμπεριφορά του αφεντικού της MIG, "κυρίου" Βγενόπουλου. Κατά τις 5 και ενώ όλοι παρακολουθούσαν συντετριμένοι το συμβάν, ο εν λόγω κύριος προσπάθησε να παίξει ένα κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνιδάκι. Θέλησε να πάει στο υποκατάστημα για να δείξει το "έμπρακτο" ενδιαφέρον του. Φυσικά ο κόσμος που ήταν μαζεμένος απέξω τον γιούχαρε. Στο σχετικό βιντεάκι που ανέβηκε στο διαδίκτυο φαίνεται να περπατάει ο "κύριος" Βγενόπουλος έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας ΧΑΣΚΟΓΕΛΩΝΤΑΣ, υπό τη συνοδεία φυσικά αστυνομικών και φουσκωτών! Ο κόσμος τον βρίζει αποκαλώντας τον λαμόγιο, κλέφτη και εκείνη τη στιγμή κάποιος τον ρωτάει πόσα κότερα έχει. Τότε ο "κύριος" Βγενόπουλος χαμογελάει και σηκώνει επιδεικτικά το χέρι του δείχνοντας τρια δάχτυλα!!!!! (Για του λόγου το αληθές προσέξετε την χειρονομία που κάνει στο 43ο δευτερόλεπτο) Συγχαρητήρια "κύριε" Βγενόπουλε, έχετε τόσα κότερα, όσες και οι ζωές που χάθηκαν στην τράπεζά σας!

Τη στιγμή που λίγα μέτρα παραδίπλα υπάρχουν τρεις σωροί ανθρώπων, ο "κύριος" Βγενόπουλος επιχείρησε να στήσει μια επικοινωνιακή παράσταση. Όταν όμως δεν του βγήκε, γιατί τον γιούχαρε ο κόσμος, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: είναι ένας "εξυπνάκιας" που χασκογελάει και ειρωνεύεται χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει το που βρίσκεται και το τι έχει γίνει. "Κύριε" Βγενόπουλε, η στοιχειώδης ανθρωπιά οριζεί σε τέτοιες στιγμές να είμαστε σιωπηλοί και να μην προκαλούμε. Αλλά, δυστυχώς για εσάς, η ανθρωπιά δεν αγοράζεται με τα χρήματα, ούτε μεταλαμπάδευεται αυτόματα με την φοίτηση στο κολλέγιο Αθηνών.

Θα ήσασταν απλώς ένας άξεστος που σκυλεύει πάνω στην μνήμη τριών συνανθρώπων του, αν δεν ήσασταν συγχρόνως και συναυτουργός σε αυτή τη δολοφονία. Ο κουκουλοφόρος είναι ο φυσικός αυτουργός γιατί έβαλε τη φωτιά, αλλά και εσείς δεν πήρατε το παραμικρό μέτρο για να προστατέψετε τους ανθρώπους που δουλεύουν για σας. Θα μπορούσατε απλά να είχατε κλείσει το υποκατάστημα και να διώξετε τον κόσμο που δούλευε εκεί, όπως έκαναν άλλες τράπεζες. Αν το είχατε κάνει, σήμερα αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν ανάμεσά μας...