Friday, September 24, 2010

Βρείτε τις διαφορές!

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Άνευ περιττών σχολίων, αγαπητέ αναγνώστη, απόλαυσε το οπτικοακουστικό υπερθέαμα που ετοίμασαν οι παραγωγοί της Ελληνοφρένειας! Άκουσε τις δηλώσεις του Σαμαρά και του Παπανδρέου, και βρες τις διαφορές! Ο νικητής κερδίζει μια θέση στο γαλαζοπράσινο συνδυασμό του δήμου του!


Thursday, September 09, 2010

Καλοκαίρι

Καλοκαίρι είναι:

-στις τέσσερις χοντρές να παρακολουθείς το beach volley.
-στο Εpoca να αγναντεύεις τα φώτα της Eρέτριας.
-στο Φιγούλι να τρως καλαμάκια κοτόπουλο και τηγανόψωμα.
-στις ξαπλώστρες του Bolivar με πανσέληνο, να χαζεύεις τα αεροπλάνα που διασχίζουν τον αττικό ουρανό.
-έξω από το μεγάλο νησί να ψαρεύεις θράψαλα.
-να έχει πάει 2 το βράδυ, να έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά στην πλατεία και να κάθεσαι εκεί μόνο με την παρέα σου.
-στου Κουτέλου να πίνεις τσίπουρα και να τα συνοδεύεις με καλαμάρια ψητά.
-στο Αλίμειο να βλέπεις την ανατολή του ηλίου.
-στην Πλατάνα να περιμένεις έξω από το φούρνο να πάει 4 για να ανοίξει και να γευτείς λαικές τυρόπιτες και εργατικές πίτσες.
-στους δρόμους της Κύμης να περπατάς βράδυ και περνώντας έξω από τις αυλές να σου τρυπάνε τη μύτη αρώματα από γιασεμί και νυχτολούλουδο.
-σε ένα καναπέ στο Island να βλέπεις το Σαρωνικό και να μην σκεφτεσαι τίποτα.

και φυσικα καλοκαίρι είναι να είσαι όρθιος στον ριρή, πίνοντας όσο πάει και παπαρολογώντας ασταμάτητα για τα πάντα!

Καλό φθινόπωρο!

Thursday, September 02, 2010

Ο ηλιος ο πράσινος θα ανατείλλει!

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Το τηλέφωνο κουδούνιζε ασταμάτητα σαν να ήθελε να μας ειδοποιήσει πρώτο για τα χαρμόσυνα νέα! Στην άλλη άκρη της γραμμής η θεία Ιουλία έπλεε σε πελάγη πράσινης ευτυχίας! Οι great five του κυμαλιβερίου ένωσαν τις φωνές τους και τάσσονται υπέρ αυτού που θα επιλέξει το άστρο της χαραυγής, ο χαρισματικός ηγέτης και γιος της Μαργκαρετ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου!

Αμέσως στήθηκε ξέφρενο γλέντι στο σπίτι! Μέσα σε λίγα λεπτά ο θείος Κορνήλιος πήγε στου Σπύρου και κέρασε δυο γύρους υποβρύχιο και ένα γύρο καταίφι τους συνδαιτυμόνες. Ο μπάτλερ μας, ο Φραγκίσκος, άνοιξε δυο καρμηλίτσες για να γιορτάσουμε σοσιαλιστικά τα ευχάριστα μαντάτα. Όταν δε, το βράδυ επέστρεψε όλη η οικογένεια στο αρχοντικό μας, ξαπλώσαμε στα ανάκλιντρά μας στο αίθριο και μοιραστήκαμε εκλεκτά πούρα Αβάνας!

Σε εκείνο το σημείο η θεία Ιουλία άρχισε να μονολογεί: «επιτέλους το κράτος της δεξιάς θα δεχθεί ένα συντριπτικό χτύπημα στη ραχοκοκαλιά του! Οι υπέροχοι πέντε έβαλαν στην άκρη μίση και εμπάθειες και αποφάσισαν να στηρίξουν άνευ όρων ότι πει το Μαξίμου. Άλλωστε, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα, οι πολιτικές, οι ικανότητες και άλλες τέτοιες ξεπερασμένες και παλαιολιθικές εμμονές. Το κύριο μέλημα είναι να γίνει το κυμαλιβέρι πράσινο με κάθε κόστος, ανεξάρτητα από το ποιος θα προκριθεί ως υποψήφιος. Ζήτω η Πασοκάρα! Ζήτω ο Γιώργος! Ζήτω το ΔΝΤ!». Όση ώρα τα έλεγε αυτά, η θεία Βιργινία από την άλλη άκρη του μπαλκονιού βέλαζε ασταμάτητα, αλλά κανείς δεν της έδινε σημασία.

Πάντως, να σου εξομολογηθώ και το φόβο μου γλυκέ αναγνώστη, με προβλημάτισε ιδιαιτέρως το ότι από την ανακοίνωση απουσιάζουν οι μικρές θεότητες του δήμου μας… Αν υποπτευθώ ότι ο ασκεπής γεωλόγος, ο σωσίας του Giancarlo Gianini, ο αμίλητος νεανίας και ο καθηγητής Ντίνος δεν στηρίζουν τον εκλεκτό υποψήφιο του ‘παιδιού της Αλλαγής’ και ‘θείου βρέφους’ Γιώργη Παπανδρέου, θα πεθάααααανω!