Monday, January 12, 2009

Εντυπώσεις από το ανακαινισμένο 'Κεντρικόν'

Κάποιες πρώτες εντυπώσεις από το ανακαινισμένο Κεντρικόν, το αγαπημένο στέκι των Κουμιωτών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Τα τετράγωνα τραπέζια είναι απαράδεκτα! Αφενός μειώνουν το χώρο, αφετέρου δεν βολεύουν τις παρέες άνω των 4 ατόμων. Το πρώτο αφορά κυρίως τον ιδιοκτήτη, που θα δει σημαντική μείωση στα έσοδα και θα αναγκαστεί να "επαναφέρει" τα στρογγυλά, το δεύτερο όλους εμάς που είμαστε κοινωνικοί άνθρωποι και θεωρούμε προσβολή να βγούμε με παρέα που να μην μπορεί να σχηματίσει ομάδα μπάσκετ.

Οι κόκκινες και άσπρες καρέκλες-πολυθρόνες, και ευρύτερα τα χρώματα της διακόσμησης, στην καλύτερη περίπτωση ψυχραίνουν το χώρο. Προσπαθούν να δώσουν μία σύγχρονη "πινελιά", όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν τον φρανκενστάιν. Η πέτρα στους τοίχους παίζει μπουνιές με τα τραπεζοκαθίσματα. Χάνεται το ιδιαίτερο ύφος του μαγαζιού.

Ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την ανακαίνιση πρέπει να δει γιατρό. Που ξανακούστηκε οθόνη τηλεόρασης πάνω από το μπαρ και ακριβώς μπροστά φωτιστικά που να την χωρίζουν στα δύο! Σαν να περίσσευε μία τηλεόραση και 2-3 φωτιστικά, δεν ξέραν τι να τα κάνουν και τα έβαλαν στο μαγαζί. Ή που ο αρχιτέκτονας είναι ανίκανος, ή που προσπάθησε να δώσει μία μεταμοντέρνα (διάβαζε κακόγουστη) αίσθηση στο χώρο, με τραγικά αποτελέσματα.

Με λίγα λόγια, υποτίθεται ότι απευθύνεται σε ηλίκιες 10-110 ετών, αλλά μάλλον τις χάνει όλες... Περιποιημένο καπουτσίνο για τους πενηντάρηδες, οθόνη που να παίζει MTV για την πιτσιρικαρία, μπάλα τις κυριακές για τα πρώτα -άντα και βαρύ ελληνικό για τα τιμημένα γηρατειά στον ίδιο χώρο δεν γίνεται!

Υ.Γ. στα θετικά, η σχετικά μικρή αύξηση στις τιμές, που ήταν αναμενόμενη.

Υ.Γ.2 στην τελική, αν θέλανε τόσο πολύ να """εκμοντερνίσουν""" το χώρο ας πηγαίναν ένα τετράγωγνο παρακάτω στο ρόδον, να δουν πως γίνεται.

Υ.Γ.3 ωραία όλα αυτά, όμως πότε θα ανοίξει το κεντρικόν να πάμε;

1 comment:

akrat said...

ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ....