Monday, January 04, 2010

Καζαμίας 2010

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)


Γενάρης

Σε μία πολύκροτη συνεδρίαση του δημοτικού (ου μην και νηπιακού) συμβουλίου, η αντιπολίτευση κατηγορεί το Δήμαρχο ότι ο γιος του έχει φτιάξει ένα παράνομο ξύλινο σπιτάκι 2,5 τ.μ. πάνω σε βελανιδιά της οποίας ένα μέρος του ριζικού συστήματος ίσως και να βρίσκεται κάτω από το δρόμο Κύμης-Καλημεριάνων. Προφανώς μετά από μία τέτοια καταγγελία ο Δήμαρχος επιλαμβάνεται του θέματος και χρίζεται προστάτης της πολεοδομίας: κατεδαφίζει το αυθαίρετο του γιου του, τις παράγκες στο τσίλαρο, το καρακατσουλιό της Χηλής και το υποκατάστημα της Εμπορικής έτσι για να γουστάρει! Χαιρετισμό στο δουσου απευθύνει ο καθηγητής Ντίνος.

Φλεβάρης

Το συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον της Λαρκο. Ο Δήμαρχος δακρύζει (από χαρά και συγκίνηση εννοείται) ενώ ο αρρενωπός γεωλόγος γράφεται μέλος του Συλλόγου Δασοπροστασίας δηλώνοντας «δικαιώθηκα». Από την άλλη πλευρά ο μυστακοφόρος άδωνις, ίδιος ο Giancarlo Gianini στην μούρη, παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος ξεκινώντας λαμπρή καρριέρα ως ηθοποιός στα στούντιο της ΟΡΚΑΛ FILMS. Ο kymaios γράφει ένα σεντόνι αναλύοντας τα μειονεκτήματα του επερχόμενου Καποδίστρια 2. Έντρομος ο υπουργός εσωτερικών αποσύρει το νομοσχέδιο δηλώνοντας «στο μπλογκ του kymaiou ανακάλυψα την αλήθεια. Ζητώ συγχώρεση.». Αποχαιρετισμό στη Λαρκο απευθύνει ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Ντίνος.

Μάρτης

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που κατακλυζει την Κύμη και την γύρω περιοχή, λαμβάνουν χώρα στην Κύμη οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Αρχικά τα σχολεία καταθέτουν στεφάνι στον ήρωα των βαλκανικών πολέμων Βελισσαρίου, ακολουθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των αδερφών Χαρτσα, λαμπαδηρδομία στο δρόμο Καλλιανών-Κουτουρλων, παρέλαση στην πλατεία ενώ ο μητροπολίτης ρίχνει το σταυρό στη θάλασσα. Το κέφι ανεξάντλητο. Χαιρετισμό στους αγωνιστές της επανάστασης απευθύνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ντίνος.

Απρίλης

Φέτος το πάσχα πέφτει νωρίς, αλλά αυτό δεν πτοεί τους θιασώτες της κατάνυξης και της μυσταγωγίας με αποτέλεσμα να είναι φίσκα όλα τα μπαράκια της περιοχής. Σε μία επίδειξη πυγμής ο αστυνομικός διευθυντής κλείνει τον ριρή για ηχορύπανση, το valenti για προσβολή της δημόσιας αισθητικής και το ρόδον έτσι για το μπούγιο. Πλέον η νεολαία αναστενάζει στις μπάρες του αλίμειου και στο ημίφως του εν στενώ. Δημιουργείται η Αλκοολική Ενωτική Κίνηση και τα μέλη της, οι γνωστοί σε όλους μας ΑΕΚτζήδες, ξημεροβραδιάζονται στο κεντρικόν με σύνθημα «Ντούσαν προδότη, γ*** τον Μπαμπινιώτη». Παρεμπιπτόντως από το κεντρικόν περνάει ο ορίτζιναλ Ντίνος και απευθύνει χαιρετισμό με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Μάης

Ο μάης φέτος έφτασε,
εμπρός βήμα ταχύ,
για να διοργανώσουμε
την αναβασή.

Με την εξαίρεση 10 αποχωρήσεων, 7 εγκαταλείψεων και 5 ελαιοσυλλογών, διοργανώνεται και φέτος η απόλυτα επιτυχημένη ανάβαση Κύμης. Πρώτος στην νέα κατηγορία Η1Ν1 ΔΕΝ είναι ο Λεωνίδας Κύρκος. Ο αξιοσέβαστος σκηνοθέτης με το ευαίσθητο μουσικό αυτί αφού καυτηρίασε στα δοκίμιά του το πρόβλημα του παρκαρίσματος στην πλατεία και των συνεπειών της βροχόπτωσης στο δρόμο του, συγγράφει νέο πόνημα με τίτλο «οι κουτσουλιές του μεσημεριού» όπου κατακεραυνώνει την ανάγωγο συνήθεια των πτηνών που υπερίπτανται πάνω από το αίθριό του, να αφοδεύουν όπου λάχει, κατά το κοινώς λεγόμενον. Χαιρετισμό στα πουλιά απευθύνει ο πρασινοφρουρός Ντίνος

Ιούνιος

Ο πρωθυπουργός Γιώργος (κατά το president Obama) θορυβημένος από τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης επισκέπτεται την Κύμη όπου ανακοινώνει τα νέα μέτρα: οι υποψήφιοι δήμαρχοι από εδώ και στο εξής θα υποβάλλουν μαζί με την υποψηφιότητά τους, Ε9 και πόθεν έσχες. Επίσης, η χώρα θα βγει από τη ζώνη του Ευρώ και θα μπει στη ζώνη του Γιωργώ (βλέπε φωτογραφία). Ο Ντίνος σφίγγοντας τη ζώνη του απευθύνει χαιρετισμό.

Ιούλιος

Κυκλοφορούν οι Νέοι Ορίζοντες με τίτλο «τον Δήμαρχο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός». Το δουσου πάει εκδρομή στο σουτσίνι. Εκεί σε διαγωνισμό κάστρων στην άμμο ο Δήμαρχος παίρνει το βραβείο του μεγαλύτερου αυθαιρέτου ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για νεποτισμό καθώς πάνω σε αυτό έχει υψώσει μια σημαία με τον θυρεό του. Ο Ντίνος απευθύνει χαιρετισμό στους λουόμενους και στα μπαρμπούνια.

Αύγουστος

Έρχονται εκλογές το Σεπτέμβρη και τα επιτελεία των παρατάξεων είναι σε αναβρασμό. Ο Θωμάς σε μια συναισθηματικά φορτισμένη λαική συνέλευση ανακοινώνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος καθώς ο ευβοικός λαός τον εκλιπαρεί να αναλάβει τις τύχες της νομαρχίας. Έτσι αφήνει τους νέους ορίζοντες στα στιβαρά χέρια του ινδάλματος του και μεγάλου πολιτικού καθοδηγητή, στον πρώην δήμαρχο και μέγα τσίφτη μπακλαβαδοπαραγωγό. Ο Ντίνος (και όχι μόνο αυτός) από τη χαρά του χαιρετάει όποιον βρει μπροστά του.

Σεπτέμβρης

Στις δημοτικές εκλογές κατεβαίνουν πέντε συνδιασμοί: οι νέοι ορίζοντες, οι ανδρεοπαπανδρεικοί του Ντίνου με τη στήριξη του Βάμβα και του Βάχλα, οι παπανδρεοανδρεικοί με επικεφαλή κάποιον εκλεκτό του υφυπουργού της καρδιάς μας, οι οπαδοί του Ανδρέα Παπανδρέου με αρχηγό τον μυστακοφορο Άδωνι και τέλος ως αυτόνομος ο δεινός ρήτωρας και απόγονος του Δημοσθένη με το ψευδώνυμο «Μίμης η Αλεπού». Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο τελευταίος θριαμβεύει όπως επίσης και ο Δημήτρης μας στις νομαρχιακές. Ο Ντίνος χαιρετάει τον πλάτανο.

Οκτώβρης

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε αυτές τις ημέρες την Κύμη και την γύρω περιοχή, λαμβάνουν χώρα στην Κύμη οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Και αν, λατρεμένε αναγμώστη, δεν γνωρίζεις την εξέλιξη των εορτασμών είσαι σπατάλη γενετικού υλικού. Προκηρύσσονται εθνικές εκλογές καθώς το Γιωργώ αποδεικνύεται πιο μεγάλη φούσκα και από τον εμπνευστή του. Ο πρώην δήμαρχος με τη μύτη-μετρητή Geiger γίνεται πρώην νομάρχης καθώς εκλέγεται βουλευτής. Τη στιγμή που εγκαταλείπει τη θαλπωρή της Εύβοιας για τα έδρανα του κοινοβουλίου ο Ντίνος τον περιμένει στη γέφυρα της Χαλκίδας όπου του απευθύνει χαιρετισμό.

Νοέμβρης

Με μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο του ανδρός, ο Μίμης προτείνει στον τσίφτη μπακλαβαδοπαραγωγό να συνδημαρχέψουνε. Από τούδε και στο εξής ο δήμος θα οδηγείται από τους πάνσοφους ηγέτες Μίμη και Γιωρίκα. Πρώτο μέτρο της δυαρχίας η αντικατάσταση του πλακόστρωτου της πλατείας και δεύτερο η σπορά ντοματών και λοιπών ζαρζαβατικών στην οροφή των νέων καλαθιών απορριμάτων που παρέλαβε ο δήμος. Παραιτείται ο Μπαρόζο από την αρχηγία της ΕΕ και η θέση προτείνεται στον Θωμά. Ο Ντίνος βαρέθηκε να μας χαιρετάει και κατατάσσεται φαροφύλακας στην πρασούδα. Στο εξής θα απευθύνει χαιρετισμό στους γλάρους και τα μότορσιπ.

Δεκέμβρης

Το μπλόγκ φθάνει τους 3.000 επισκέπτες τη μέρα. Το γεγονός ότι ο kymaios έχει να γράψει από το Φλεβάρη κρίνεται ως συμπτωματικό. Ο πρόεδρος Obama εκθαμβωμένος από τις αρετές του πρώην Δημάρχου τον πείθει να γίνει διάδοχός του. Ο president Obama σε δηλώσεις του, ευχαριστεί τον Thomas και τον God για τις ιστορικές στιγμές που ζει. Η Διαρκήc Ιερά Σύνοδοc εκδίδει ανακοινωθέν που υποστηρίζει ότι ο Thomas είναι ο Θεός. Ο Ντίνος απευθύνει αποχαιρετισμό στο 2010 και καλοσωρίζει το 2011.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

5 comments:

Anonymous said...

ΕΓΡΑΨΕΣ!ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣΣ!

Anonymous said...

OLA TA LEFTA EINAI O NTINOS.EPITELOUS BRE8HKE O ROLOS POY AKSIZEI STOYS PASOKOYS.

Anonymous said...

Ta sxolia pou kaneis tha eixan antikrisma an gnorizes ta pragmatika sxedia tou Kallikrath. Oso gia kati eironika epitheta typou ''mpaklaboparagogos '' tha prepei na sebesai to prohn dhmarxo pou toulaxiston perase apo to Dhmo xoris na to blapsei oikonomika

πλουμιστό χέλι said...

δειτε και εδω για τον Παναγόπουλο:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1140187

Παιρνει 80 χιλιαρικα το χρονο απο την εθνικη, 26 απο τη δεη, 40 απο τον οαεδ και κατι ψιλα απο τις συνεδριασεις σε καποιο οργανο των βρυξελλων! Με 150000+ εισοδημα το χρονο και μας το παοζει προστατης των εργατων! Λες και δεν ξερουμε οτι θα κατα΄ληξει σε καποιο οργανο του πασοκ σαν τον Πολυζογοπουλο ή υπουργος σαν το Ρεππα

Anonymous said...

Mpaklavoparagogos einai mia douleia.

Esy pos mporeis na xaraktiristeis?

Vlakeioparagogos?

Protimas fenete oi dimarxoi anti gia mpaklavades na sou vazoun daxtilo kai na se klevoun.

Ti na po? Gousta einai ayta