Saturday, September 01, 2007

Έρχονται εκλογές....


Στις 16/9 έχουμε εκλογές και από ότι βλέπω ήδη ξεχύθηκαν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί ορισμένων κομμάτων στους δρόμους, προκειμένου να μας επιβάλλουν την δική τους αισθητική. Την τελευταία εβδομάδα είδα σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου συνθήματα του ΛΑΟΣ και στο δρόμο παραλίας-κύμης της ΝΔ. Φυσικά είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και άλλοι κάφροι, διαφορετικής απόχρωσης. Και αναρωτιέμαι, πως τολμάν να ζητούν την ψήφο μας για να κυβερνήσουν το κράτος άνθρωποι που δεν σέβονται στο ελάχιστο τη δημόσια περιουσία όπως οι δρόμοι. Ακόμα χειρότερα, πως είναι δυνατόν μερίδα του κόσμου να ψηφίζει αμοραλιστές που μπροστά στο σκοπό της εκλογής τους δεν υπολογίζουν τίποτα. Στο κάτω-κάτω υπάρχουν και άλλοι τρόποι προβολής των υποψηφίων, πχ αφισσες (που ξεκολλιούνται άνετα σε μισή μέρα), μοίρασμα καρτών κλπ.

Λέγοντας για αφίσσες, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αισθητική των περισσότερων εξ αυτών, σε στυλ 'Χαρά Βέρα στις 15/8 στο πανηγύρι του αγίου τάδε'. Δυστυχώς υπάρχει κόσμος που πείθεται από την (επεξεργασμένη με photoshop) φάτσα των υποψηφίων! Έτσι, αντί να γράφουν κάτι για το πρόγραμμα του κόμματος ή τα οράματα του υποψηφίου, κοινώς να είναι 'εφημερίδες τοίχου', έχουν σκέτα την αγελαδόφατσα του, ενίοτε με ένα συνθηματάκι της πλάκας, και το κομματικό έμβλημα, μην τυχόν και δεν ξέρουμε σε ποιο κόμμα βρίσκεται ο υποψήφιος τραγουδιστής/βουλευτής.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρω την επιτομή του κιτς, τα αυτοκίνητα των υποψηφίων βουλευτών ή κολαούζων τους (διότι αυτό που κάνουν δεν είναι υποστήριξη αλλά τσατσιλίκι), τίγκα στις αφίσσες τους. Το όλο θέαμα θα ήταν καλτ αν δεν αφορούσε την διακυβέρνηση της χώρας. Και είναι κρίμα, διότι ακόμα και σοβαροί άνθρωποι προκειμένου να πάρουν κανένα σταυρό παραπάνω, πέφτουν σε αυτην τη λογική/αισθητική. Μάλιστα, το ποιο αστείο είναι όταν η όλη φάση λαμβάνει χώρα σε ακριβά SUV ή λιμουζίνες!

Υ.Γ. θα είχε πλάκα να βρισκόταν κανένας ΄καλός άνθρωπος να 'πειράξει' τα γραμμένα συνθήματα, πχ το ΛΑΟΣ γίνεται εύκολα ΜΕΝΕΛΑΟΣ ή ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ, το ΝΔ μπορει να συμπληρωθεί με τη φράση 'για περισσότερα καμμένα δάση' ή 'για να γίνει οικόπεδα και η υπόλοιπη Δίρφυ'. Αντίστοιχα και για το Πασόκ ή όποιο άλλο κόμμα. Διάθεση και χιούμορ χρειάζεται!

1 comment:

Anonymous said...

Very very nice indeed
grafo se greeklish etsi
gia na xtypaei sto mati!
;-P