Wednesday, November 07, 2007

Για τη ΛΑΡΚΟ (β)

Διαβάζω στη 'Νεα Πορεία' (την πρασινη εφημεριδα) του Σεπτεμβριου με πυχαίους τίτλους: "Αποκαλύπτουμε την αναξιοπιστία του δημάρχου Δημ. Θωμά. Πως μεθοδεύτηκε η επέλαση της ΛΑΡΚΟ στην Κύμη".

Το (γνωστό) έγγραφο που παρατίθεται αναφέρει πάνω αριστερά: προς Δ.Σ. Δήμου Κύμης. Αναρωτιέμαι ,λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπήρχε πράσινη παράταξη; Όσο "παράπεσε" το έγγραφο για το Θωμά, άλλο τόσο "παράπεσε" για την αντιπολίτευση. Όσες ευθύνες βαραίνουν τον Θωμά και την πλειοψηφία, άλλες τόσες βαραίνουν και την αντιπολίτευση. Είναι εξίσου ανίκανοι με αυτούς που κατηγορούν, καθώς το λειτούργημα που λέγεται "έλεγχος της εξουσίας" ασκήθηκε πλημελώς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μεν να κρατήσουν την καρέκλα και οι δε να την κατακτήσουν, ανεξαρτήτως κόστους.

Επίσης, διαβάζω στον σερβιτόρο για την τοποθέτηση του "κυρίου" Βελισσαρίου: "Αρχικά δεν γνωρίζουν τι θέλει να κάνει η ΛΑΡΚΟ και μπορεί να μπαίνουν σε αντίθεση μαζί της χωρίς να υπάρχει λόγος. [...]Τόνισε ότι η πρόταση της εταιρίας αφορά την έρευνα και όχι την εξόρυξη και είναι πολλές οι παράμετροι που θα πρέπει να εξεταστούν από την εταιρία για τη συνέχεια των εργασιών της."

Σοβαρα "κύριε" Βελισσαρίου; Τι είναι η Λαρκο και ενδιαφέρεται για την ερευνα, το ΕΜΠ ή η γεωγραφική εταιρεία του στρατού; Η Λαρκο είναι καθαρά κερδοσκοπική εταιρεία. Δεν χρεάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι μετά την έρευνα ακολουθεί η ΑΠΟΣΒΕΣΗ. Αν η Λαρκο 'βάλει πόδι' στα βουνά μας, το ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον πως δεν θα φύγει μετά με τίποτα.

Ακόμα, απο το ίδιο ρεπορτάζ, για τον κ. Τσικλιδή:"Ο ίδιος είναι αρνητικός εκτός αν η ΛΑΡΚΟ φέρει προτάσεις και τον πείσει ότι θα μπορεί να συνδυαστεί η προστασία του περιβάλλοντος και οι δραστηριότητές της."

Προφανώς! Η Λαρκο θα μας φέρει τις ίδιες ακριβώς προτάσεις με τις οποίες ξεγέλασε τόσους άλλους δήμους και νομαρχίες, με τραγικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς, η στάση του δημοτικού συμβουλίου με απογοητεύει. Μάλιστα, καταδεικνύει διάφορες προεκτάσεις (όπως πχ την αποτυχία της αντιπροσωπευτική δημοκρατίας), αλλά επ αυτών άλλη φορα. Τέλος, πολύ φοβάμαι ότι το "ναι μεν, αλλά" όπως διατυπώνεται από την αντιπολίτευση είναι πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με τη στάση της πλειοψηφίας.

2 comments:

Anonymous said...

Ήδη έχω δηλώσει την συμφωνία μου με το κείμενό σου αυτό.
Επιπλέον εδώ λέω ότι η επί του τέλους νύξη σου για την προβληματικότητα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι ορθότατη. Και έάν οι ας πούμε "σκεπτόμενοι" άνθρωποι και οι "δημοκράτες" (ας θεωρήσουμε και τους εαυτούς μας αν υποθέσουμε ότι και γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε τι αυτό σημαίνει)δεν αρχίσουμε να "το ψάχνουμε" ... τότε θα έρθει γρήγορα καιρός που θα "τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε".
Φιλικότατα,
Δ.Δ.Σουφλέρης

ΓΙΩΡΓΟΣ said...

Συμφωνώ και εγώ σε όλα τα παραπάνω και χαίρομαι πολύ υπάρχουν ακόμα άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό της Κύμης. Η νεολέα της Κύμης όμως δεν είναι ενήμερη στην πλειοψηφία της για το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Εχουν υποθεί τον τελευταίο καίρο πολλά ενδιαφέροντα πραγματα για το περιβάλλον και για τις τεράστιες οικολογικές καταστροφές που θα επιφέρει μια τέτοια κίνηση, ομως πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δεν γνωρίζουν για το θέμα αυτό. Μηπως με κάποιον τρόπο αυτά πρέπει να περάσουν και στα αυτιά των νέων της περιοχής μας? Το θέμα τις ΛΑΡΚΟ πρέπει να αντιμετοπιστεί το γρηγορότερο δυνατό και για να γίνει αυτό πρέπει να συμβάλουμε όσο το δυνατό περισσότεροι. Μην περιμένουμε μόνο από τους πολιτικούς φορείς.
Με εκτίμηση,
Γιωργος