Monday, October 08, 2007

Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΛΑΡΚΟ



Την περασμένη Δευτέρα (1/10) συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η αίτηση της ΛΑΡΚΟ προς το δασαρχείο για το χαρακτηρισμό 1.000 στρεμμάτων στο λόφο πάνω από το Μετόχι, με απώτερο στόχο τις έρευνες για σιδηρονικελιούχο μετάλλευμα. Με την καθοριστική συμβολή μελών των περιβαλλοντικών συλλόγων Κύμης και Μετοχίου, το ΔΣ αποφάσισε ένα ομόφωνο όχι, τόσο για τις τωρινές διεκδικήσεις της ΛΑΡΚΟ (που τελικά είναι σχεδόν 10.000 στρέμματα για το δήμο Κύμης) όσο και για ενδεχόμενες μελλοντικές. Πλέον το σημαντικό είναι ο δήμος να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους δημότες, καθώς η ιστορία δείχνει ότι εταιρείες σαν τη ΛΑΡΚΟ δεν "καταλαβαίνουν" από αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και δασαρχείων, παρά μόνο από τη δυναμική και συντονισμένη αντίδραση των κατοίκων.

Υ.Γ. άσχημη εντύπωση άφησε το γεγονός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν ανενημέρωτοι για τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές και τους στόχους της ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα ανούσιους διαπληκτισμούς μέχρι να καταλήξουν στο προφανές.

Υ.Γ.2 ο σύλλογος δασοπροστασίας και προστασίας περιβάλλοντος Κύμης απέκτησε site! Πλέον μπορείτε να ενημερώνεστε και επικοινωνείτε με το ΣΔΑΠΠΕ από εδώ! Παιδιά, καλή μακροημέρευση στο πέλαγος του διαδυκτίου!

4 comments:

Anonymous said...

Αγαπητέ "Ταξιάρχη" (δηλ. Αλεξ...).Ευχαριστούμε για τις ευχές σου, ευχαριστούμε και για την τοποθέτησή μας στα links σου. Ξέρεις είσαι κάτι σαν νονός ή ας πούμε πνευματικός (για την ακρίβεια ιντερνετικός πατέρας) αφού μας παρακίνησες στην δημιουργία του blog μας. Σε ευχαριστούμε.

για τον ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ
Δ.Δ.Σουφλέρης

Anonymous said...

Λες μαλακιες. Οι "ανουσιοι διαπληκτισμοι" εγιναν επειδη ο δημαρχος και τα τσιρακια του ειχαν γνωση της επικειμενης εγκαταστασης της λαρκο και δεν εβγαλαν κουβεντα τοσο καιρο. Αυτο το προφανες υποστηριζε η παραταξη του Βλαχογιαννη και ηθελε να φερουνε τον εκπροσωπο της λαρκο για να ξεκαθαριστει το θεμα. Αλλα που να τα δεις εσυ με τους παραμορφωτικους φακους που φορας και τα βλεπεις ολα απο την πλευρα του Θωμα...

kymaios said...

@σδαππε

Και πάλι, καλοτάξιδο!

@anonymous

αντιπαρέρχομαι τις προσβολές σου και σου απαντώ: θεωρώ ότι το σημαντικότερο ήταν να παρθεί απόφαση κατά της εγκατάστασης της λάρκο στην περιχή μας, ει δυνατόν ομόφωνη. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτό είναι δευτερεύον.

Αλλωστε, οι πολιτικές ευθύνες φαίνονται και εδώ, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να καλεστεί εκπρόσωπος της Λαρκο για να το διευκρινήσει χρονοτριβώντας την απόφαση.

Τέλος, κάνε καμμια βόλτα στο blog και θα δεις αν τα βλέπω "με παραμορφωτικους φακους απο την πλευρα του Θωμα".

Anonymous said...

Χαίρομαι για την ύπαρξη διαλόγου. Λυπάμαι για τις "μαλακίες". Προχωρώ όμως και λέω ότι:
1)ήδη μέλη της παράταξης του Θωμά κυκλοφορούν και λένε: "ότι και να κάνετε οι οικολόγοι, η ΛΑΡΚΟ θα έρθει".
2) Σχεδόν είμαι σίγουρος ότι όταν εμείς (οι ας πούμε Κουμιώτες) πήραμε είδηση την ΛΑΡΚΟ -και αυτό έγινε αρχές του περασμένου Αυγούστου- ήδη είχαν δρομολογηθεί και σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί οι προεργασίες για την εγκατάσταση της ΛΑΡΚΟ πάνω στο κεφάλι μας. Βλέπετε σχετικά την Έγκριση Περιβαλλοντικών Μελετών της Περιφέρειας στο ιστολόγιο του ΣΔΑΠΠΕ. Από εκεί ξεκάθαρα προκύπτει ότι η Ν.Α. Εύβοιας μέχρι και τον Γενάρη του 2007 (και πιθανότατα μέχρι και σήμερα) δεν έχει πράξει τίποτε για την Προστασία του Περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Την περιβαλλοντική της ευαισθησία εξάντλησε στον Δήμο Μεσσαπίων (όπου μάλλον η ΛΑΡΚΟ έκανε αιτήσεις για μεταλευτική δραστηριότητα αργότερα από ότι για την Κύμη, ΟΜΩΣ αυτή η υπόθεση μας προσπέρασε και τράβηξε και τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της σθεναρής και ηρωικής περιβαλλοντικής αντίστασης των ιθυνόντων του νομού μας ...).
3) Όσο για τον Δήμο Κύμης: δέστε και πάλι στο ιστολόγιο του ΣΔΑΠΠΕ. Εδώ πλεόν λέω ότι δεν νομίζω, αλλά είμαι σίγουρος ότι γνώριζε την υπόθεση σε χρόνο πολύ προγενέστερο από την συζήτηση της 1ης Οκτωβρίου 2007. Εάν δεν το γνώριζε, παρά τις κοινοποιήσεις των εγγράφων από την περιφέρεια, τότε απλά είναι ο πιο ακατάστατος, πρόχειρος και ανίκανος για στοιχειώδη διοικητική οργάνωση Δήμος στην Ελλάδα.
Επειδή δε καλή η ανωνυμία καλύτερη όμως η επωνυμία,
εγώ υπογράφω τα σχόλια και τις σκέψεις μου, πιστός στην αρχή μου ότι ο πολίτης πρέπει να μιλάει με θάρρος για τις θέσεις του, τις σκέψεις του, και τις ιδέες του και να μπαίνει σε πραγματικό διάλογο με τους άλλους.
Φιλικά,
Δημήτρης Δ.Σουφλέρης
(e-mail: dds1@hol.gr)