Monday, April 07, 2008

Τοπικά συμβούλια νέων (2)

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών για τα τοπικά συμβούλια νέων, ο θεσμός απέτυχε. Ενδεικτικά, στο δήμο Χαλκίδας με πληθυσμό τελευταίας απογραφής 53.584 κατοίκους, γράφτηκαν στις καταστασεις... 128 νέοι, και από αυτούς ψήφισαν οι 63! Μάλιστα το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Aπό την ελάσσονα αντιπολίτευση ειπώθηκε το προφανές, πως το "συγκεκριμένο συμβούλιο δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο, ούτε θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα των νέων, στα εργασιακά ή παιδείας και θα χρησιμοποιηθεί για να χειραγωγηθεί η νεολαία" καθώς επίσης ότι "οι νέοι αγωνίζονται μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους και δεν χρειάζεται ο διακοσμητικός ρόλος τους μέσα στα τοπικά συμβούλια". Στον δήμο Κηρέως, με 6.671 κατοίκους, γράφτηκαν 112 νέοι και ψήφισαν οι 58! Τέλος στον δήμο μας, σε πληθυσμό 8.772 κατοίκων, γράφτηκαν 164!

Δυστυχώς οι υπόλοιποι δήμοι της Εύβοιας είτε δεν έβγαλαν δελτία τύπου, είτε έβγαλαν λειψά, όπως ο δήμος Αυλώνος, όπου αναφέρεται ποιοι εκλέγηκαν, αλλά όχι η συμμετοχή!


Υ.Γ. η παράθεση του πληθυσμού των διαφόρων δήμων είναι ενδεικτική. Αυτοί που έχουν δικαίωμα εγγραφής στα δημοτολόγια για τα ΤΟΣΥΝ είναι ένα κλάσμα των απογεγραμμένων, της τάξης του 15%. Για παράδειγμα στον δήμο μας οι νέοι πρέπει να είναι γύρω στους 1200. Άρα η εγγραφή στα δημοτολόγια κυμάνθηκε στο 5-12% (όσων είχαν δικαίωμα εγγραφής), ενώ η συμμετοχή στην ψηφοφορία στο 3-6%!!!

2 comments:

Anonymous said...

Tι;

Ψάχνεις;

Θέλεις να πολλαπλασιαστείς επί δέκα, επί εκατό;

Ψάχνεις για οπαδούς;

Ψάξε για μηδενικά!

Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε

Ψύλλος said...

Νίτσε.. με ψήσατε τώρα..
Τι φοιτητικοί σύλλογοι?
Είμαι στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πέρασα μόλις φέτος.
Η νεολαία τελικά δεν έχει λόγο πουθενά. Τα κοράκια, οι ψηφοθήρες, οι δήθεν πολιτικοποιημένοι των 2 μεγάλων παρατάξεων και η κάθε γκρούπα που προβάλλεται με αριστερή ιδεολογία ενω στην πραγματικότητα ειναι φερέφωνα μιας οπορτουνιστικής κουλτούρας και τίποτα παραπάνω.. Αυτοί μόνο εχουν λόγο..
Και μεις σαν όμορφα και καλοκουρδισμένα ανδράποδα δέχομαστε με ορθάνοιχτο στόμα κάθε είδους τροφή που μας δίνουν.
και στο θέμα μας..
Κρίνοντας απ'τα νούμερα τα παιδιά είτε "είδαν" τι παίζει με τα τοσυν, είτε απλώς βαρέθηκαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία τόσο διαβρωμένη και μεμπτή.
Μεγάλο ρόλο παιζει επίσης και το γεγονος οτι αρκετοί έμειναν στην απέξω, ανενημέρωτοι..
Αυτά είχα να πω! πολλά έγραψα.. ποιός είσαι βρε κυμαίε??.
καλό σας μεσημέρι!