Saturday, October 18, 2008

Κεδίκογλου και λιθάνθρακας


Ο πρώην βουλευτής του νομού μας Βασίλης Κεδίκογλου, έστειλε την παρακάτω επιστολή στην Καθημερινή όπου εν μέσω χονδροειδών ψεμάτων, λεκτικών ακροβατισμών και λογικών αλμάτων διανθισμένων με σωρεία αρλουμπολογιών υποστηρίζει τη χρήση λιθάνθρακα από τη ΔΕΗ. Όμως ας δούμε αναλυτικά αυτό το τραγικό κείμενο.

Ξεκινάει νομίζοντας ότι λοιδωρεί τους οικολόγους γράφοντας: "Στην συνήθη ζωή μας μερικοί μπορούν να περάσουν και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αν δεν υπάρχει αέρας, φώς ή νερό(!!). Αλλά τα χειρουργεία στα νοσοκομεία και οι μονάδες εντατικής θεραπείας και πολλά άλλα εθνικά συστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ενέργεια.". "Κύριε" Κεδίκογλου, οι οικολόγοι (ή ευρύτερα όσοι δεν βλέπουν τη φύση ως αγελάδα προς άρμεγμα μέχρι τελικής εξάντλησης) ΔΕΝ είναι πρωτόγονοι! Και αυτοί θα δουν το βράδυ τηλεόραση, και αυτοί θα μαγειρέψουν, και αυτοί θα πάνε στο νοσοκομείο. Αλλά για να το δείτε χρειάζεται ελάχιστη παρατηρητικότητα, που μάλλον δεν διαθέτετε.

Παρακάτω προσπαθεί να προσδώσει ένα δήθεν επιστημονικό τόνο στο κείμενό του προσθέτοντας: "Η ενέργεια για την Κοινωνική ζωή είναι ό,τι το οξυγόνο για τη φυσική."!!! Οποιοσδήποτε έχει βγάλει την τρίτη γυμνασίου γνωρίζει ότι το οξυγόνο δεν έχει καμμία σπουδαιότητα για τη φυσική! Αντίστροφα, αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της χημείας και της βιολογίας.

Μάλιστα, το μεγαλείο του ανδρός φαίνεται στη φράση "Δεν θα ήθελα να ισχυρισθώ ότι οι αγωνιζόμενοι κατά του λιθάνθρακα υποστηρίζουν κάποιο καρτέλ αν και κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζετε, διατυπώθηκε από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ". Η κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο! Σαν να γράφω, φοβούμενος τη μήνυση, δεν θα ήθελα να ισχυρισθώ ότι ο "κύριος" Κεδίκογλου και όσοι υποστηρίζουν τον λιθάνθρακα είτε είναι ηλίθιοι είτε τα παίρνουν, αν και κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζετε, διατυπώνεται καθημερινά από συμπολίτες μας στην πλατεία. Βέβαια, για να μην τον κράξουν από την Καθημερινή (που και αυτοί στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στον λιθάνθρακα) γράφει παρακάτω "Κάποιοι οικολόγοι κατηγορήθηκαν ως αργυρώνητοι και προσβαλλόμενοι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να αντιδράσουν στοιχειωδώς, αλλά αυτό δεν αφορά την έγκριτη εφημερίδα σας.". Δηλαδή δεν λέω ότι οι οικολόγοι τα παίρνουν, αλλά διαχωρίζω από αυτούς την Καθημερινή διότι δεν τα παίρνει! Επιεικώς, συνδικαλισμός νηπιαγωγείου. Βέβαια το λαθρόβιο έντυπο ΠΑΡΟΝ, κατά καιρούς έχει λασπολογήσει πλείστους όσους χώρους και άτομα χωρίς τα τελευταία να αντιδράσουν. Αυτό αποτελεί τεκμήριο ενοχής; Αν ναι, τότε να βραβεύσουμε τον "κύριο" Κεδίκογλου για το έργο του στην εξέλιξη της νομικής επιστήμης!

Αναφέρει: "Στις περιοχές που είναι τα λιθανθρακικά κέντρα, παγκοσμίως οι άνθρωποι ευημερούν, το βιοτικό τους επίπεδο είναι ανώτερο και κάποια ένδειξη βιολογικής ζημιάς δεν έχει σημειωθεί.". Αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει το ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ θα ήξερε ότι 'οι λιθανθρακικές μονάδες εκπέμπουν 67 τοξικές ουσίες στον αέρα. Ουσίες όπως αρσενικό, βηρύλλιο, χρώμιο, μαγγάνιο, νικέλιο, υδράργυρος κλπ. Πολλές από αυτές τις ουσίες είναι καρκινογόνες ή νευροτοξικές και δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών, στο αναπνευστικό και στο άσθμα.'. Ή μήπως και το τεχνικό επιμελητήριο αποτελείται από πρωτόγονους οικολόγους που τα παίρνουν από τα καρτέλ; Αλλά ακόμα και αν οι μηχανικοί είναι άσχετοι (αλήθεια, τι έχει σπουδάσει ο "κύριος" Κεδίκογλου και εκφέρει τέτοια θέσφατα για τον λιθάνθρακα;) τι έχει να πει για τις θέσεις των γιατρών;

Και πάμε στο καλύτερο! "Εντούτοις οι επιστήμονες μας λένε ότι τα στερεά καύσιμα είναι υπεύθυνα για την κλιματική αλλαγή ...η οποία θα συμβεί το ταχύτερο μετά από κάποια εκατομμύρια χρόνια (!)"!!! Ο άνθρωπος βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει πάρει χαμπάρι το πρόβλημα του θερμοκηπίου, την τήξη των πάγων, την αλλαγή του καιρού. Ζει σε μία δικιά του πραγματικότητα, που απέχει έτη φωτός από τον κόσμο.

Ο "κύριος" Κεδίκογλου θα ήταν γραφικός αν δεν είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός της χώρας. Δυστυχώς είναι επικίνδυνος.

3 comments:

kymaios said...

από τη χθεσινή ελυθεροτυπία:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=18.10.2008,id=28444912

"Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ερευνητών της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) και άλλων ειδικών, η θερμοκρασία του φθινοπώρου στην Αρκτική είναι κατά 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το κανονικό. «Καθώς οι πάγοι λιώνουν, οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν στον ωκεανό με μεγαλύτερη ευκολία και αυξάνουν τη θερμοκρασία του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ωκεανογράφος Τζέιμς Οβερλαντ, του Ωκεανογραφικού Εργαστηρίου της ΝΟΑΑ στο Σιάτλ."

Αυτά είναι τα "εκατομμύρια χρόνια" μέχρι να έρθουν οι κλιματικές αλλαγές!!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
akrat said...

Βρε αυτό το καλόπαιδο από το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε?
Από την κολυμπήθρα της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ στην μελέτη... από την απίστευτη ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ σε κάνα βιβλίο μια φορά τα 80 χρόνια?
Τι να περιμένει κανείς...
Κατά τα άλλα το χωριό μας πως πάει?
Μειώθηκαν φέτος ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ οι επισκέψεις τον χειμώνα... ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΟΚ...