Saturday, November 08, 2008

Ραδιολογικός έλεγχος στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας, 8 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της ΕΕΑΕ (το κείμενο θα το βρείτε και εδώ).

"Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) διενήργησαν ραδιολογικό έλεγχο στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2008, στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας, όπου κατέπεσε το ελικόπτερο τύπου AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε παρόλο που με τα εις γνώση της υπηρεσίας μας δεδομένα, δε στοιχειοθετείτο λόγος διενέργειας εκ μέρους μας επιτόπιων μετρήσεων.

Τα αποτελέσματα των επιτόπιων μετρήσεων (μετρήσεις ρυθμού δόσης ακτινοβολίας γ, μετρήσεις ολικής ακτινοβολίας β, φασματοσκοπία-γ) κυμαίνονται στις απολύτως φυσιολογικές τιμές, ενώ δεν ανιχνεύθηκαν τεχνητά ραδιοϊσότοπα, ούτε θερμά σημεία (hot spots).

Επίσης, προς επιπλέον επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων περισυλλέγησαν δείγματα εδάφους, που θα εξεταστούν και στα εργαστήριά μας.

Άρα, όπως προκύπτει από τις επιτόπιες μετρήσεις, δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε μορφή ραδιολογικής ρύπανσης στο χώρο και δε συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας για τον πληθυσμό ή το περιβάλλον. "

2 comments:

akrat said...

εμ τι θα έλεγαν??????????????
κρατικές υπηρεσίες και μετρήσεις....

χαχα ανέκδοτα...

Anonymous said...

Ποσο Λουδοβικος μπορει να ειναι ο Θωμας; Εδω και δυο μερες εχει βγαλει ανακοινωση η επιτροπη ατομικης ενεργειας και στο σαιτ του δημαρχιου πρωτη ανακοινωση ειναι αυτη που διαβασε την παρασκευη! Σαν να μην εχει καμμια αξια η ερευνα του δημοκριτου, παρα μονο των στρατιωτικων. Και αφου αυτος πιστεψε την πρωτη, οτι και να συμβει τοσο το χειροτερο για τους επιστημονες του δημοκριτου. Τζαμπα η βενζινη που ηρθαν.