Monday, November 15, 2010

Εκλογοπανήγυρης 2010


του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το χθεσινό hang over λατρεμένε αναγνώστη! Το πανηγυράκι που στήθηκε χθες στο όμορφο Κυμαλιβέρι δεν έχει προηγούμενο! Ήδη από τις 7, ο θείος Κορνήλιος είχε πιάσει στασίδι στην Κύμη και πηγαινοερχόταν από το Ρόδον στη Μουριά. Κατά τις 9, αφήσαμε τη θεία Ιουλία στο προεκλογικό κέντρο του Παπαναστάση, όπου μια μαυροφορούσα κορασίδα σέρβιρε ελληνικό, πολλά βαρύ και όχι, με παξιμαδάκι, ενώ για τους καλούς πελάτες υπήρχε πεντάστερο Μεταξά. Περιμέναμε μάταια κανένα μισάωρο μήπως εμφανιζόταν η μαιμού του Πασοκ και μας έκανε κοινωνούς των βαθυστόχαστων πολιτικών αναλύσεων της, αλλά δυστυχώς η απώλεια του δήμου σκόρπισε τη θλίψη στους ηγέτες της μνημονιακής παράταξης.

Στην άλλη άκρη της πόλης, είχε στηθεί ξέφρενο γλέντι! Μηχανάκια μαρσάρανε, πιτσιρικάδες παίζανε με κόρνες και μια ντουντούκα παιάνιζε το όνομα του ένδοξου ηγέτη! Στο τσακίρ κέφι η θεία Βιργινία έριξε την ιδέα να πάμε πορεία μέχρι το Αλιβέρι, περνώντας μέσα από τα χωριά. Στην αρχή μαζευτήκαμε καμιά δεκαριά αυτοκίνητα στα Κτελ, αλλά όσο περνούσε η ώρα εκπληρωνόταν η προφητεία «είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε διακόσιοι δεκατρείς»!

Προφανώς η διαδρομή προς τους μαυρογόνατους περιλάμβανε παρελάσεις μέσα από μαρτυρικές περιοχές και κυρίως το άπαρτο, μέχρι χθες, κάστρο του γενειοφόρου αντιπάλου. Δεν μπορείς να φανταστείς, κυμαλιβεριώτη αναγνώστη, την έκσταση του θείου όταν μέσα στην Κονίστρα κόρναρε ασταμάτητα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θωμάς-Θωμάς και πάσης Ελλάς» ή «πάει δεν πάει, ο Τζίμης σας μπιιιιιιιιιιιιιπ»!!!! Στο κονβόι, που ξεπερνούσε τα δυο χιλιόμετρα σε μήκος, ακουγόντουσαν κραυγές ευφορίας και αλαλαγμοί, σειρήνες νοσοκομειακών ενώ κάπου στο βάθος κροτάλιζαν οι ερπύστριες από μπουλντόζες της ΛΑΡΚΟ!

Όταν τελικά φτάσαμε στο Αλιβέρι (το γράφω και βρωμίζει τέφρα το πληκτρολόγιο), σταθήκαμε έξω από τον ομφαλό του δήμου, το κέντρο της Εύβοιας, τον ιερό τόπο της Στερεάς, που είναι αφιερωμένος στον άγιο Θωμά και κατ ευφημισμόν ονομάζεται εκλογικό κέντρο. Εκεί συνέβη το θαύμα των θαυμάτων και ο Δημήτρης της καρδιάς μας, εμφανίστηκε στο λαό χαιρετίζοντας τη νίκη, τον Κώστα, την Φιλιώ και τον κολλητό μου τον Φραγκίσκο! Μετά από 300 δευτερόλεπτα, που στους πιστούς του φάνηκαν για 300 χρόνια, ο πάνσοφος ΔΗμαρχος (από τούδε και στο εξής και το Η θα είναι κεφαλαίο) ανελήφθη εις τα ιδιαίτερα δώματά του, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη τετραετία!

Υ.Γ. Στη φώτο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Θωμά ανακοινώνει στους ψηφοφόρους του τα ευχάριστα αποτελέσματα!

Υ.Γ.2 οποιαδήποτε ομοιότητα με γεγονότα και καταστάσεις, δυστυχώς δεν είναι συμπτωματική….

No comments: