Friday, August 05, 2011

Καταστροφή του δάσους στα Θαψά-Ναυτικό


Από τις αρχές του έτους στο δάσος πάνω από το Ναυτικό και προς τα Θαψά, διεξάγεται ανεξέλεγκτη υλοτόμηση. Το θέμα έχει αναδειχθεί ήδη από τις αρχές Μαρτίου από το Σύλλογο Δασοπροστασίας Κύμης (ΣΔΑΠΠΕ),οπότε και ζήτησε από το δασαρχείο Αλιβερίου την άδεια υλοτομίας. Η απάντηση του δασαρχείου ήταν πως όλα γίνονται μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Το περίεργο είναι πως η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ως ζώνη ειδικής προστασίας (ΖΕΠ) με κωδικό GR2420011, γεγονός που δεν λήφθηκε υπόψη ή τουλάχιστον αυτό δείχνει η απάντηση του δασαρχείου Αλιβερίου.

Κατόπιν αυτών, ο ΣΔΑΠΠΕ ενημέρωσε το δασαρχείο Χαλκίδας, προκειμένου να τοποθετηθεί πάνω στη νομιμότητα της απόφασης. Η απάντηση του δασαρχείου Χαλκίδας ήταν τουλάχιστον αστεία. Αρκέστηκε στο να αποστείλει τις φωτοτυπίες των αποφάσεων που εγκρίνουν την υλοτομία, αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία της υπόθεσης: επιτρέπεται να διεξάγεται τόσο εκτενής υλοτόμηση μέσα σε ΖΕΠ; Και κατά πόσον είναι «νόμιμο» να μην λαμβάνεται υπόψη ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής κατά την έκδοση των αδειών;

Όλο αυτό το διάστημα, η κοπή των δέντρων συνεχίζεται με αποτέλεσμα η σημερινή μορφή του δάσους να είναι η παρακάτω:







Δυστυχώς, τα κατά τόπους δασαρχεία αντιμετωπίζουν τα δάση αυστηρά και μόνο σαν μονάδες παραγωγής οικονομικού πλούτου. Μάλιστα, ακόμα και αυτό γίνεται στρεβλά καθώς αφενός δεν λαμβάνεται υπόψη καμία παράμετρος για την γρήγορη και έγκαιρη αναγέννηση του δάσους και αφετέρου δεν γίνεται κανένας έλεγχος ως προς το αν τηρούνται οι ελλιπέστατοι όροι που περιγράφονται στις άδειες. Έννοιες όπως η φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος και ο περιορισμός της ανθρώπινης παρέμβασης σε περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, απουσιάζουν παντελώς από το νομικό οπλοστάσιο και τον τρόπο σκέψης των υπεύθυνων σε όλες τις βαθμίδες…

Υ.Γ. Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί το πολύ καλό blog της ΕΠΠΠΟ. Επισκεφθείτε το, αξίζει!

Υ.Γ.2 Οι φωτογραφίες προέρχονται από mail αναγνώστη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Και φυσικά τον ευχαριστούμε πολύ για αυτές!

2 comments:

sirio1 said...

, από το 787 μ.Χ. αφ’ ότου η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος της Νικαίας υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Ταρασίου διατύπωσε τα κείμενα του Συνοδικού και τα καθιέρωσε ως μέρος της επίσημης ακολουθίας ψάλλονται σ΄ όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες επτά αφορισμοί κατά των Ελλήνων και του Ελληνικού πολιτισμού καθώς κι ένα υβριστικό τροπάριο κι ένας υβριστικός μακαρισμός.
Τα κείμενα έχουν ως εξής :


1 «Έτι, τοις φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυπόστατου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ονσίαν αναγκαξομένοις δοξάζειν. Κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν άκτιστον δέ, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις, μη ομολογοϋσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας, και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυπόστατου θεότητος ανάθεμα τρις».



Δηλαδή ανάθεμα τρεις φορές στους Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ήράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α..

Anonymous said...

σιριε the masturbation goes cloud