Monday, November 19, 2012

Θεοδώρου και offshore Κύμης

Είναι λίγο-πολύ σε όλους μας γνωστό το θέμα που προέκυψε πριν από ένα χρόνο με την "ανακάλυψη" των 24 (κατ άλλους 27) offshore στην περιοχή μας. Ήδη από τα πρώτα δημοσιεύματα, γινόταν ευθεία αναφορά σε "πρώην πολιτικό της περιοχής".

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας πρώην πολιτικός της περιοχής μας, ο γνωστός Χρήστος Θεοδώρου, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι φωτογραφίζεται από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, και για τα οποία είναι υπαίτιος ο Κώστας Μαρκόπουλος. Φυσικά αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις εν λόγω offshore και μετά από τα απαραίτητα πασοκικά αποφθεύγματα περί "διάθεσης προσφοράς στον τόπο", κλείνει δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει μια επιστροφή στην πολιτική.

Προσωπικά, η συγκεκριμένη ανακοίνωση με προβλημάτισε... Συμφωνώ απόλυτα με την ουσία της, που κωδικοποιείται στον τίτλο της. Πραγματικά πιστεύω πως ο Θεοδώρου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις offshore της Κύμης. Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι σε ποιο σημείο της πρότασης πρέπει να δωθεί έμφαση. Με άλλα λόγια, είναι διαφορετικό το νόημα της πρότασης "δεν έχω καμία σχέση με τις offshore της Κύμης", από την πρόταση "δεν έχω καμία σχέση με τις offshore της Κύμης". Ένα συμπληρωματικό δελτίο τύπου, όπου θα τονιζόταν ότι ο πρώην βουλευτής του νομού μας δεν έχει καμία σχέση με καμία offshore, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς νομίζω ότι το συγκεκριμένο αφήνει κάποιο κενό.

Στα δευτερεύοντα της ανακοίνωσης, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα συνδέουν τον "πρώην πολιτικό της περιοχής" με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στην ανακοίνωση δεν γίνεται ούτε νύξη για τις όποιες σχέσεις μπορεί να υπάρχουν. Τέλος, ο κύριος Θεοδώρου βαφτίζει "αποχώρηση" την παραίτησή του από υφυπουργός, μετά τις καταγγελίες για χρηματισμό του γαμπρού του.

Υ.Γ.1 Όσο ήταν ο βουλευτής, θυμάμαι να με παίρνουν τηλέφωνο από το γραφείο του ΥΠΟΥΡΓΟΥ Χρήστου Θεοδώρου, για διάφορες ομιλίες του στην Αθήνα. Τότε νόμιζα ότι η όποια ελαφρόμυαλη πασπίτισσα χειριζόταν το τηλεφωνικό κέντρο του βουλευτή, δεν γνώριζε τον πραγματικό του τίτλο. Δυστυχώς στην ανακοίνωση υπογράφει ως Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η παραποίηση του τίτλου του ήταν εκ των άνωθεν. Κύριε Θεοδώρου, αν δεν ξέρετε τον τίτλο σας, να σας πληροφορήσω ότι είστε τέως ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Ανάπτυξης και μάλιστα διατελέσατε υφυπουργός κάτω από τον κύριο Τσοχατζόπουλο.

Υ.Γ.2 Αν η "διάθεση προσφοράς στον τόπο" αφορά μεταθέσεις στο ναυτικό ή σε μονάδες της Χαλκίδας και όχι μόνο, συγχαρητήρια....

1 comment:

Anonymous said...

και η απαντηση Μαρκοπουλου:

«Συνιστώ στον κ. Χρ. Θεοδώρου να μην διαμαρτύρεται και ασφαλώς να μην με απειλεί με μηνύσεις και αγωγές. Πρώτον, γιατί δεν φοβάμαι. Δεύτερον, γιατί δεν μπήκα στην πολιτική για να βγάλω χρήματα, ούτε για να βολέψω συγγενείς μου, αλλά για να συνδράμω στην έξοδο της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Εννοώ ότι όταν τερματίσει η πολιτική μου πορεία είναι βέβαιον ότι εγώ τουλάχιστον θα έχω την ίδια περιουσία που είχα και το 2004, όταν μπήκα στην πολιτική. Δεν προτίθεμαι ούτε να κάνω δουλειές με το δημόσιο, ούτε να αξιοποιήσω τις γνωριμίες μου.

Εννοώ ακόμα, ότι στο πολιτικό μου γραφείο διευθυντής δεν είναι κάποιος που να εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας, ούτε να ασχολείται με offshore εταιρίες και μάλιστα για λογαριασμό άλλων πολιτικών-προστατών. Ενώ στο δικό του, διευθυντής ήταν ο δικηγόρος Τηλέμαχος Θεοφανίδης, γαμπρός του, για τον οποίο σχηματίστηκε το 2003 δικογραφία για χρηματισμό 2 εκ. Ευρώ. Ο ίδιος ήταν ο δικηγόρος της offshore Torcaso που αγόρασε το ακίνητο της Διον. Αεροπαγίτου για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου το 2001. Το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν πολιτικός προϊστάμενος και φίλος του κ. Θεοδώρου ασφαλώς είναι σύμπτωση…..

Μετά από όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω του ο κ. Θεοδώρου τώρα θυμήθηκε να αφυπνισθεί, να κάνει δηλώσεις και να απειλεί με αγωγή. Καλοδεχούμενη.

Με το καλό και στο ακροατήριο.

Ευτυχώς ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαυραγάνης, μετά τις παρεμβάσεις μου ειδικά για Κρανίδι και Κύμη, έδωσε εντολή για εξέταση των υποθέσεων των offshore εταιριών από τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα».