Tuesday, October 31, 2006


Κοντοσούβλι How-to !

Συνοπτικός οδηγός για το που θα φάτε τα καλύτερα κοντοσούβλια (και όχι μόνο) της ευρύτερης περιοχής Κύμης:

Στον Παντελή (ορίτζιναλ ονομασία ‘Κουμιώτικη γωνιά’), το λιγότερο ξεροψημένο, καθώς το βάζει στη σούβλα τυλιγμένο με λαδόκολλα! Έτσι, το κοντοσούβλι δεν χάνει τα υγρά του και ψήνεται ομοιόμορφα. Συνήθως το σερβίρει με μία μυστήρια σως (μπλιαχ), αλλά άμα το ζητήσετε βάζει και τζατζίκι! Υπάρχει σε καθημερινή βάση, όμως τα σαββατοκύριακα καλό είναι να πάτε πριν τις δέκα γιατί εξαντλείται γρήγορα. Επίσης έχει συμπαθητική παντσέτα ενώ άμα πετύχετε μέρα που έχει βάλει γουρουνόπουλο, δοκιμάστε ασυζητητί! Μοναδικά μειονεκτήματα, οι προτηγανισμένες πατάτες και τα καλαμάκια στο γκάζι...

Στον Μακρύγιαννη (απέναντι από τον ΟΤΕ), το πιο ξεροψημένο και χορταστικό, παρ’ όλο που αρχικά η μερίδα δεν σου γεμίζει το μάτι. Μάλιστα, στη σούβλα έχει περασμένα και λίγα κρεμμυδάκια με αποτέλεσμα το θεϊκό αυτό έδεσμα να αφήνει μία γλυκάδα στη γεύση! Βρίσκεται καθημερινώς, σε όποια ώρα και αν πάτε. Ακόμα, το κατάστημα προσφέρει συμπαθητικό κοκορέτσι, ενώ φημίζεται ως το πιο γρήγορο σε εξυπηρέτηση στην περιοχή! Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην έμπνευση του καλλιτέχνη, που εδώ και πολλά χρόνια τη μεγαλοβδομάδα μας χαρίζει εδέσματα δικής του επινόησης όπως σουβλάκι κοτομπέϊκον (ωραίο αρκεί να έχει μόλις ψηθεί) και πίτα με καλαμάρι!!!

Στον Μπαρούμη (στους Ανδρονιάνους, απέναντι από το γηπεδάκι, αποκλείεται να μην το βρείτε), το best-of-the-best κοντοσούβλι! Απίστευτο κρέας, ωραίο ψήσιμο, φανταστικό τζατζίκι για συνοδεια, γενικά ένα κοντοσούβλι που τα σπάει! Αλλά (γιατί πάντα στη ζωή υπάρχει και ένα ‘αλλά’) λόγω της μειωμένης κίνησης το χειμώνα, το να βρεις κοντοσούβλι στον Μπαρούμι είναι οριακά πιο εύκολο από το να πετύχεις τους αριθμούς του Λόττο...Κάτι αντίστοιχο σε μικρότερο βαθμό συμβαίνει και με το εξίσου καλό κοκορέτσι του...Γενικά, πριν πάτε μέχρι τους Ανδρονιάνους, πάρτε κανένα τηλέφωνο να ρωτήσετε τι ψήνει. Κατά τα άλλα, έχει και πολύ καλή χοιρινή, αν και δεν συγκρίνεται με το κοντοσούβλι του. Μοναδικό μειονέκτημα, η απόσταση (κάπου 25 λεπτά από την Κύμη)!

1 comment:

Anonymous said...

Περιμένω ανταπόκριση και για μέρη για καφέ και καλό σουβλάκι.