Tuesday, May 27, 2008

Ομιλία Μ. Γλέζου στο Χωνευτικό.


Αύριο Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση μνήμης για τα αδέρφια Χαρτσα, στο Χωνευτικό. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6, αλλά (σύμφωνα με το πρόγραμμα) για κανά μισάωρο θα αναλωθεί σε χαιρετούρες και δεκάρικους.

Γύρω στις 6.30 θα ξεκινήσει η ουσιαστική εκδήλωση, με τις ομιλίες για τα αδέρφια Χαρτσα και την παρουσίαση του έργου του Μ. Γλέζου. Μάλιστα, κατά τις 7 θα υπάρχει ομιλία του μεγάλου αυτού αγωνιστή, δυστυχώς μόνο για 20 λεπτά. Θέλω να πιστεύω ότι οι λόγοι για αυτό είναι οι περιορισμένες, λόγω ηλικίας, αντοχές του.

Προσωπικά, θεωρώ τον Μ. Γλέζο ως τη ζωντανή ιστορία της χώρας μας. Πολέμησε εναντίον των Γερμανών, κατέβασε (μαζί με τον Σάντα) τη σβάστικα από την ακρόπολη, αγωνίστηκε εναντίον της χούντας και κάθε μορφής καταπίεσης, και ακόμα και τώρα παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου, είτε συμμετέχοντας στους Ενεργούς Πολίτες, είτε με τις παρεμβάσεις του και τις ομιλίες του.

Υ.Γ. είναι κρίμα που η εκδήλωση γίνεται μεσοβδόμαδα, και δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε σχεδόν όλοι οι κυμαίοι που εργαζόμαστε ή σπουδάζουμε μακριά από τον τόπο μας...

4 comments:

Anonymous said...

Γεια σου φιλε, ακουσα οτι το καλοκαιρι στο Χωνευτικο θα γινει ενα τουρνουα στα γηπεδακια οπως και το 2007.Ειναι αληθεια?Αν ξερεις κατι μπορεις να μου πεις τιποτα πληροφοριες?Ευχαριστω για ολα εκ των προτερων,
skoufos92@hotmail.com

Anonymous said...

Κατα 99% θα γινει και φετος το τουρνουα στα γηπεδακια του χωνευτικου! Ακομα ομως δεν εχουν οριστει οι τελικες ημερομηνιες.

Παντως για οσους γουσταρουν ωραια μπαλιτσα, 10 με 13 Ιουλιου υπαρχει το πρωταθλημα beach soccer στο στομιο!(δειτε και εδω: http://www.kimi.gr/press.asp?action=read&id=407 )

Anonymous said...

Φιλε, μαλλον για αρχες αυγουστου παει.

Anonymous said...

Φιλε, μηπως ξερεις το εφηβικο τουρνα μπασκετ ποτε ειναι και ποσοι παικτεσ πρεπει να ειναι σε καθε ομάδα?