Saturday, August 16, 2008

Νέα Πορεία (τεύχος 24)

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Νιώθω ενοχές απέναντί σου πολυαγαπημένε αναγνώστη. Ένα μήνα έχει κυκλοφορήσει το 24ο φύλλο της Νέας Πορείας και σε αφήνω ανενημέρωτο. Όμως ας όψονται οι θείες μου που κάθε μεσημέρι με τραβολογάν στις τέσσερις χοντρές και το βράδυ θέλουν να απολαύσουν το παγωτό τους στην πλατεία. Καταλαβαίνεις, που χρόνος για ενδελεχή ανάγνωση…

Ειλικρινά, κεχαριτωμένε αναγνώστη, αν έπρεπε να ζήσεις τον χειρότερο εφιάλτη σου, μία δίωρη non-stop ανάγνωση παραπολιτικών σχολίων, ποιον θα διάλεγες να σε τιμωρήσει, τους Νέους Ορίζοντες ή τη Νέα Πορεία; Για αυτό το μήνα, η δεύτερη κερδίζει με διαφορά στήθους. Γράφουν οι καλοί μου: «δεν γνωρίζουμε αν απευθύνονται σε συγκεκριμένους πολίτες της Κύμης, σίγουρα όμως απευθύνονται σε κάποιους από τους αντιπολιτευόμενους, δηλαδή σε κάποιους από το 51% των Κυμαίων (πλειοψηφία), που το 2006 δεν ψήφισαν το σημερινό δήμαρχο». Επιτέλους η δημιουργική λογιστική βρίσκει την εφαρμογή της και στα δημοτικά πεπραγμένα! Να συμπληρώσω τον συλλογισμό, λέγοντας πως το 2006 το 59% δεν ψήφισε τον Ντίνο για δήμαρχο και το 90% τον Λύκο!

«Εμείς δεν αναπαράγαμε ποτέ φήμες και κουτσομπολιά. Μιλήσαμε πάντα και καταγγείλαμε μόνο με στοιχεία τα κακώς κείμενα στο Δήμο». Τείνω να πιστέψω γλυκέ αναγνώστη, ότι σε αυτή την εφημερίδα οι συντάκτες της πρώτης σελίδας δεν έχουν καμμία επικοινωνία με αυτούς της δεύτερης και της τρίτης, όπου φωτογραφίζονται πρόσωπα ή γεγονότα χωρίς φυσικά να αναφέρεται το οποιοδήποτε στοιχείο. Βλέπεις, φοβούνται οι ζυμαρούληδες μην φάνε καμμία μήνυση.

Στο σημείο αυτό, ανοίγουμε μία παρένθεση. Γιατί σε αυτό το φύλλο θάφτηκε το θέμα της Λάρκο; Κλείνει η παρένθεση.

Φαντάσου dear την έκπληξη που δοκίμασα διαβάζοντας το άρθρο ‘η Κύμη μετατρέπεται σε ζούγκλα’. Ο τίτλος με παρέπεμψε σε μία Κύμη με δήμαρχο ένα γουρούνι, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μια καρακάξα, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία στρουθοκάμηλο και εξέχοντα μέλη της ένα λιοντάρι και μία ύαινα και λοιπή αντιπολίτευση ένα αρνί! Όμως διαβάζοντας παρακάτω απογοητεύτηκα: «όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πόλης γύρω στις 12 το μεσημέρι αντιμετώπιζαν κατάσταση χειρότερη από αυτή της Ομόνοιας σε ώρες αιχμής». Το μυαλό μου ταξίδεψε σε περίεργες ατραπους, όπου η πλατεία ήταν γεμάτη πρεζάκια και σκειτάδες, δίπλα στον Παπανικολάου είχαν στήσει τραπεζάκια δυο παπατζήδες και από την είσοδο του μετρό, δίπλα στο Stone, έβγαιναν αγγλίδες τουρίστριες και ένας ξέμπαρκος σκύλος.

«Όλες οι διασταυρώσεις ήταν μπλοκαρισμένες», «χρειαζόσουν τουλάχιστον μια ώρα για να διασχίσεις με αυτοκίνητο την απόσταση από το γηροκομείο μέχρι το συνεταιρισμό»! Στο τσακ τη γλιτώσαμε τη θεία Βιργινία. Με το που το διάβασε ανέβασε πίεση και άρχισε να φωνάζει «κάτω η χούντα του Θωμά», «σοσιαλισμός στις 18» και άλλα χαρούμενα. Μάταια προσπάθησα να την συνεφέρω εξηγώντας της πως το παραπάνω πόνημα είναι η λογοτεχνική απάντηση στο αριστούργημα του κ. Μάγειρα που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος των Νέων Οριζόντων.

Για το τέλος σου φύλαξα το καλύτερο: «σε κάποιο από τα προηγούμενα φύλλα μας, ο καθηγητής Ντίνος Βλαχογιάννης είχε αναφερθεί…». Εχω φουντώσει, λατρεμένε αναγνώστη. Στο δημαρχείο Κύμης αντιπαρατίθενται ο καθηγητής, υποψήφιος δήμαρχος, εκδότης της Νέας Πορείας και πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης πολιτών, με τον πρόεδρο των Α.Ο. Κύμης, Α.Ο. Κυμαικού, Ν.Ο. Κύμης, Νέων Οριζόντων και δήμαρχο Κύμης! Αυτό δεν είναι δημοτικό συμβούλιο, αλλά πάνελ από το ερωτοδικείο!

1 comment:

Anonymous said...

Πεστα ρε φιλε για τη λαρκο. Μιλησε προχθες ο θωμας στον οξύλιθο και δεν ειπε κουβεντα για το θεμα. Τοσο πολυ τους καιει.