Wednesday, November 12, 2008

Αναβάλλεται ο Καποδίστριας 2!


Οι λόγοι της αναβολής δύο: η έλλειψη ρευστού και η ασταθής κυβέρνηση των 151 βουλευτών. Με άλλα λόγια, ο νόμος που υποτίθεται ότι θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα των δήμων, κόλλησε στο ότι δεν υπάρχουν καν τα χρήματα που χρωστούνται από τον Καποδίστρια 1 και η βούληση της κυβέρνησης κατόπιν λαικής εντολής (και άλλων τέτοιων βαρύγδουπων κενολογιών) εξαφανίστηκε στα μικροπολιτικά παιχνίδια. Είναι από τις λίγες φορές που η οικονομική αδυναμία και η μικροπολιτική έχουν τόσο θετικά αποτελέσματα για τον τόπο!

Το άρθρο από εδώ.


"Στις καλένδες παραπέμπεται από την κυβέρνηση το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας («Καποδίστριας 2»).

Η κυβέρνηση επικαλείται εν προκειμένω αδυναμία εξασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων για τη στήριξη του εγχειρήματος λόγω της οικονομικής κρίσης, οι οποίοι κατά την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) ανέρχονται στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και κατά το υπουργείο Εσωτερικών στα 3,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο είναι φανερό ότι έχει προσμετρηθεί και το πολιτικό κόστος (σε μια δύσκολη για το κυβερνών κόμμα συγκυρία), καθ' ότι για τις συνενώσεις των δήμων εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από αρκετούς κυβερνητικούς βουλευτές αλλά κυρίως από το σύνολο σχεδόν των Τοπικών Ενώσεων Δήμων - Κοινοτήτων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της αναβολής του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης «έκλεισε» στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο.

Η αναβολή εφαρμογής του σχεδίου «Καποδίστριας 2» προαναγγέλθηκε ουσιαστικά από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ (και δήμαρχο Αθηναίων) Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ενημερώνοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης έκανε γνωστό ότι ουδέποτε έφθασαν στην ΚΕΔΚΕ οι θέσεις της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευτεί να τις καταθέσει μέχρι την 7η Νοεμβρίου.

Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις επαφές που είχε ο ίδιος με κυβερνητικά στελέχη αντελήφθη ότι το υπουργείο Οικονομίας αδυνατεί να εγγυηθεί τη διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την οικονομική στήριξη του «Καποδίστρια»."

4 comments:

akrat said...

ουφ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είχαμε μια σκορδοκαίλα...
αμάν... φτου κακά... υπάρχουν και κρατικοδίαιτοι ... κολλητοί των κομμάτων....
συγνώμη παίδες...

Anonymous said...

αυτο ειναι που λεμε τρικυμια εν κρανιω. Λιγο κρατικοδιαιτοι λιγο θαλασσα και το αγορι του!

akrat said...

anonymous
εγώ τουλάχιστον έχω τρικυμία... δεν κάνουν γκλιγκ γλκονγκ τα φράγμα από το κράτος....

Anonymous said...

http://rapidshare.com/files/170820028/poleodomiko.zip.html
στο παραπανω συνδεσμο θα βρειτε σε μορφη PDF το γενικο πολεοδομικο σχεδιο και την περιληψη του. Το αρχειο εχει μεγεθος 4ΜΒ και το ανεβασα στο ιντερνετ καθως βλεπω οτι το θεμα θαβεται απο το δημαρχο.Ενω υποτιθεται οτι τα σχεδια ειναι προσβασιμα σε ολους, οι φωτοτυπιες τους κοστιζουν 30Ε και ειναι κακης αναλυσης. Αισθανομαι λοιπον χρεος μου να βοηθησω στην ενημερωση των συμπολιτων μου για ενα τοσο σημαντικο ζητημα που θα ψηφισθει σε εξι μερες, γι αυτο και τα δημοσιευω στα μονα μπλογκ της περιοχης που ενημερωνουν και ασκουν ουσιαστικη κριτικη, στο ΣΔΑΠΠΕ και στον kymaio.