Thursday, November 06, 2008

Πτώση ελικοπτέρου στην Κύμη


Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας έπεσε χθες κοντά στο μοναστήρι. Με βάση τα ρεπορτάζ "η προσέγγιση από τους διασώστες είναι δύσκολη λόγω των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονται" και "οι εκρήξεις από τα πυρομαχικά και τα καύσιμα συνεχίζονταν έως νωρίς το πρωί της Πέμπτης". Άραγε, ποια φωτεινά μυαλά στέλνουν εν καιρώ ειρήνης οπλισμένα ελικόπτερα σε άσκηση πάνω από κατοικημένες περιοχές; Αν το ελικόπτερο είχε πέσει κάποιες δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σήμερα θα μιλούσαμε για θύματα. Θυμίζω την πτώση πολεμικού αεροσκάφους πριν λίγα χρόνια σε κατοικία στο Αίγιο, όπου δύο άτυχες μαθήτριες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τις ασκήσεις που γίνονται καθημερινά από αεροσκάφη πάνω από την πόλη μας. Τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο (παλαιότερα πιο συχνά) κάποιος πιθηκάνθρωπος θα σπάσει το φράγμα του ήχου πάνω από κατοικημένη περιοχή, ενώ πολύ συχνά κάνουν το "ανάγλυφο" της περιοχής μας. Φυσικά αυτά γίνονται μόνο τις καθημερινές, και όχι τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, διότι και οι υψηλόβαθμοι της αεροπορίας είναι πάνω από όλα δημόσιοι υπάλληλοι. Το ίδιο ισχύει και για τους αντίστοιχους της "απέναντι" πλευράς, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι εικονικές αερομαχίες συμβαίνουν μόνο καθημερινές και εκτός εορτών (ραμαζάνι, πάσχα, 15αύγουστο κλπ). Μήπως τελικά οι απλοί πολίτες πληρώνουμε βαρύ φόρο σε αίμα και χρήμα για τα παιχνιδάκια και τα τερτίπια κάποιων νοσηρών εγκεφάλων που κατοικούν και στις δύο πλευρές του Αιγαίου;

25 comments:

Anonymous said...

Σε τετοιες στιγμες, με νεκρους στην ωρα του καθηκοντος οποια τετοια σχολια αποτελουν προσβολη. Καταλαβαινω την αναγκη για ησυχια η οποια ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος. Αυτη ομως η εκπαιδευση οποτε και εαν γινεται δεν ειναι για περνανε οι χειριστες καλα ή να ενοχλουν τους πολιτες, αλλα για να εχουν την ικανοτητα σε αναγκη να τους προστατευσουν. Τα παντα εχουν το τιμημα τους. Οι συγκεκριμενοι το πληρωσαν με την ζωη τους. Εσεις με την ελειψη της ησυχιας σας. Καντε λογαριασμο. Ευχαριστω.

kymaios said...

@ anonymous

Γράφεις "Τα παντα εχουν το τιμημα τους. Οι συγκεκριμενοι το πληρωσαν με την ζωη τους. Εσεις με την ελλειψη της ησυχιας σας. Καντε λογαριασμο. Ευχαριστω.".

Κάνω λογαριασμό και ξέρεις τι βλέπω; 2 συνομήλικοί μου νεκροί και παραλίγο να μιλάγαμε για παραπάνω. Και όλα αυτά εν καιρώ ειρήνης. Επειδή
-κάποιοι βγάζουν χοντρές μίζες από τα εξοπλιστικά αδιαφορώντας για το αν πχ τα ανταλλακτικά είναι τα κατάλληλα
-κάποιοι άλλοι γουστάρουν να παίζουν "στρατιωτάκια" με πραγματικά όπλα και ανθρώπινες ζωές

Στεναχωριέμαι για το θάνατο των 2 νέων και θυμώνω για το γεγονός ότι από καθαρή τύχη ο αριθμός δεν ήταν μεγαλύτερος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ο προβληματισμός μου δεν αφορά την "ησυχία" μου, όπως απαξιωτικά γράφεις.

Υ.Γ. τροφή για σκέψη: γιατί την τουριστική περίοδο υπάρχει μορατόριουμ πτήσεων πάνω από το αιγαίο; Με άλλα λόγια γιατί δεν γίνονται ασκήσεις και αερομαχίες πάνω από τη Μύκονο ή το Κουσάντασι; Μήπως γιατί τελικά καλύτερα από τα "στρατιωτάκια" είναι τα μπικικίνια των τουριστών;

Υ.Γ.2 Λες "Αυτη ομως η εκπαιδευση οποτε και εαν γινεται δεν ειναι για περνανε οι χειριστες καλα ή να ενοχλουν τους πολιτες, αλλα για να εχουν την ικανοτητα σε αναγκη να τους προστατευσουν.". Από τους εμπόρους όπλων που συντηρούν ένα τεχνητό πολεμικό κλίμα και από τους διάφορους πυροβολημένους καραβανάδες και των δύο πλευρών των συνόρων, ποιος θα μας σώσει; Γιατί τελικά εξαιτίας τους έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από τα τελευταία 30 χρόνια.

Anonymous said...

Το να εχεις πικρια για ολα αυτα που λες σχετικα με πιθανως περισσοτερα θυματα ή και με διαφορα μεγαλα συμφεροντα εχεις δικιο. Αυτο ομως που βλεπω εγω και ας μην ειναι μεγαλη ιδεα ή στοχασμος ειναι οτι οτι αυτοι οι ανθρωποι σκοτωθηκαν κατα την διαρκεια του καθηκοντος.

Πιστευεις εσυ οτι ο απλος στρατιωτης που πολεμησε το 1940 ειχε μεγαλες ιδεες ή αντιλαμβανοτανε τα μεγαλα σεναρια που ειχαν οι υπερδυναμεις της εποχης? Οχι. Απλα πολεμουσε για την πατριδα του και για οτι του ειχαν μαθει οι γονεις του.

Οι χειριστες των Ε/Π δεν παιρνουν μιζα για να πεταξουν. Πατουν την μιζα του Ε/Π οταν διαταχθουν για πτηση εκπαιδευτικη (οπως η συγκεκριμενη), για πτηση παρομοια των Ιμιων, για πτηση διασωσης και ασθενοφορου οχι μονο στρατιωτικων αλλα και πολιτων σε διαφορα σημεια της Ελλαδος. Το να σε ενοχλει λοιπον η μιζα και η ρεμουλα ειναι λογικο αλλα τα βελη να τα στρεφεις σε αυτους που ειναι υπευθυνοι πραγματικα και οχι σε ανθρωπους που τελικα και στην κυριολεξια δωσαν ή και δινουν την ζωη τους οχι μονο για τις οικογενειες τους αλλα και για σενα. Το οτι φορουν στολη ή χειριζονται οπλικα συστηματα δεν τους κανει ξενους απο εσενα αλλα συμπληρωμα σου.

Θα μπορουσα να σου πω και αλλα σχετικα με το ποιοι ειναι και ποιοι οχι πυροβολημενοι (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) αλλα μπορει και να παρεξηγηθω.

Υ.Γ 1. Να τονισω παντως και να διευκρινησω οτι ειμαι πρωην συναδελφος των εκλιποντων απο το οποιο συμπεραινει κανεις 2 πραγματα.
α. Δεν ειμαι απολυτα αντικειμενικος
β. Γνωριζω παντως καλυτερα απο οποιοδηποτε εξωτερικο, του αντικειμενου (στρατιωτικες πτησεις) παραγοντα, τις συνθηκες του να εισαι χειριστης Ε/Π.

Υ.Γ 2.Για το θεμα της ησυχιας δεν ηθελα να ειμαι ουτε απαξιωτικος ουτε ειρωνικος αλλα μου εκανε μεγαλη αντιθεση η γνωμη σου σε σχεση με την γνωμη των κατοικων μικρων νησιδων που οταν μας εβλεπαν να Π/Γ στα χωραφια τους μας χαιρετουσαν και κανοντας μας πλακα ελεγαν οτι δεν ειχαμε σκουπισει ολη την αυλη τους και με την Α/Γ εαν μπορουσαμε να σκουπισουμε και την υπολοιπη με το κατωρευμα του Ε/Π.
Αυτοι δεν νοιωθανε ενοχληση απο την παρουσια μας αλλα χαρα και ασφαλεια. Βεβαια ειναι και αυτοι σαν τον στρατιωτη του '40. Δεν ξερουν μιζες και συμφεροντα αλλα ευγνωμοσυνη γιατι καποιον συγγενη τους με καρδιακο ή κατι αλλο τον ειχε μεταφερει απο απροσιτο σε συμβατικες δυναμεις μερος, στρατιωτικο Ε/Π.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
Ευχαριστω για την αναγνωση.

akrat said...

άντε πάλι τζάμπα διαφήμηση... μόνο τώρα θα λακίσουν οι τουρίστες... χαχα
από γκαντεμιά σε γκαντεμιά το χωριό μας...

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο "ανώνυμος" είναι άκρως αντικειμενικός και απάντησε υπερβολικά ευγενικά στα απαράδεκτα σχόλια του "Κυμαίου".
Όπως έτσι ανώνυμα, με αυτοθυσία όλοι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τις ζωές τους, "εν καιρώ ειρήνης" όταν σε αερομαχίες στο αιγαίο, σε εξαντλητικές ασκήσεις, σε πυρκαγιές, σε αεροδιακομιδές. Παντού, πάντα, κάθε φορά που τους χρειάζονται.
Ο μόνος λόγος που αισθάνεσαι Κυμαίε "εν καιρώ ειρήνης" είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι αγρυπνάνε και σκοτώνονται. Ο μόνος που έγραψε απαξιωτικά σε αυτό το Blog, είσαι εσύ Κυμαίε. Πήγαινε στο Μουσείο στο Τατόι και δες την γαλανόλευκη που είναι γεμάτη φωτογραφίες πεσόντων. Μόνο εσύ νομίζεις ότι οι αερομαχίες είναι εικονικές και ότι συμβαίνουν μόνο καθημερινές. Ρώτα τον κόσμο που έζησε πόλεμο και τι νιώθουν όταν βλέπουν τα αεροσκάφη σε άσκηση, πόσο ασφαλείς αισθάνονται. Ρώτα τους φίλους μου που είναι ορφανοί από πατέρα. Ρώτα τις χήρες που έθαψαν κενά φέρετρα γιατί οι αγαπημένοι τους είναι στο Αιγαίο. Ρώτα τον πατέρα μου που οι μισοί συμμαθητές του σκοτώθηκαν. Ρώτα τα παιδιά που ζούνε σήμερα γιατί τα μετέφερε με το ελικόπτερό του. Τους ανθρώπους που έσωσε τα σπίτια και τις ζωές τους από τη φωτιά με το πυροσβεστικό του αεροσκάφος. Ρώτα τη μητέρα μου που μεγάλωσε 3 παιδιά μόνη της. Ρώτα εμένα και τα αδέρφια μου που τον βλέπαμε 2 φορές το μήνα. Και ο πατέρας μου δεν ήταν παρά ο μέσος όρος, τίποτα το ξεχωριστό. 2 ήρωες "εν καιρώ ειρήνης" πέθαναν στην Κύμη προχτές.
Ο μόνος πιθηκάνθρωπος μέχρι τώρα είσαι εσύ. Ωρίμασε, αναγνώρισε το λάθος σου και ζήτα συγνώμη.

kymaios said...

@anonymous 1

Προφανώς και δεν έχω κάτι με τους χειριστές της πολεμικής αεροπορίας. Αλλωστε το έγραψα και πριν, "στεναχωριέμαι για το θάνατο των 2 νέων και θυμώνω για το γεγονός ότι από καθαρή τύχη ο αριθμός δεν ήταν μεγαλύτερος.". Είναι τα "πιόνια" στους σχεδιασμούς των διαφόρων εγκεφάλων που μας κυβερνούν. Το πρόβλημά μου είναι με αυτούς που σχεδιάζουν εν καιρώ ειρήνης τέτοιες ασκήσεις και όχι με αυτούς που χάνουν τη ζωή τους και πολλές φορές αυτοθυσιάζονται για να μην έχουμε περισσότερα θύματα.

@ anonymous 2

ρε φίλε διάβασες τι έγραψα ή απαντάς σε όσα νομίζεις ότι έγραψα? Από που προκύπτει η απαξίωσή μου προς τους πιλότους (πόσο μάλλον τους δύο που σκοτώθηκαν)? Και επειδή σκάλωσες στο "πιθηκάνθρωποι", είμαι βέβαιος ότι ξέρεις καλύτερα από μένα πως οι ασκήσεις δεν γίνονται με πρωτοβουλία των πιλότων, αλλά κάποιοι άλλοι τις σχεδιάζουν. Ε, θεωρώ εγκληματίες αυτούς που σχεδιάζουν ανάγλυφα ή ασκήσεις με φουλ οπλισμό πάνω από κατοικημένες περιοχές.

"Ο μόνος λόγος που αισθάνεσαι Κυμαίε "εν καιρώ ειρήνης" είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι αγρυπνάνε και σκοτώνονται."

Είσαι βέβαιος για αυτό; Ξαναρωτάω, στις θρησκευτικές εορτές γιατί υπάρχει ηρεμία πάνω από το Αιγαίο; Το θερινό μορατόριουμ τι είναι, αστικός μύθος; Μήπως τελικά η ειρήνη είναι πιο "φθηνή" και σε αίμα και σε χρήμα από αυτή που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε;

Υ.Γ. αναφέρθηκε χθες ότι τα βλήμματα που σκάγαν και καιγόντουσαν όλο το βράδυ περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς μιλάμε για μία τεράστιας έκτασης μόλυνση όλης της περιοχής, που τα επόμενα χρόνια θα ανεβάσει δραματικά τα ποσοστά καρκίνων και λευχαιμιών.

Anonymous said...

Αnonymous 2 μάλλον για στρατόκαυλο σε κόβω.Αντε να δεις τον Αδωνη να σου πουλάει βιβλία να "φτιαχτεις" γιατι εχουμε σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθουμε στο χωριο μας στη κυμη.Αυτη τη στιγμη εκτος απο τους δυο που πεθαναν αδικα να δουμε αν οντως ισχυει αυτο με το απεμπλουτισμενο ουρανιο ποσοι αλλοι θα πεσουν θυματα της ηλιθιοτητας που διακατεχει μερικους μεσα στα στρατοπεδα(και δε μιλαω για τους απλους στρατιωτες αλλα για τους "πιο πανω".ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ?Ασκηση πανω απο κατοικιμενη περιοχη με αληθηνα οπλα?

kymaios said...

Εν τω μεταξύ, στην Κύμη λέγεται ότι το απόγευμα στο δημαρχείο θα έρθουν αξιωματικοί του στρατού να μιλήσουν στον κόσμο και να τον καθησυχάσουν. Αναμένουμε!

@ mr. earl

ας κρατήσουμε το διάλογο σε ένα επίπεδο χωρίς "ψυχογραφήματα" και χαρακτηρισμούς!

Anonymous said...

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ Κύμη 07 Νοεμβρίου 2008











Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Σας καλούμε σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 05.00 μ.μ στο Δημαρχείο Κύμης προκειμένου να γίνει ενημέρωση σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει από την πρόσφατη πτώση του ελικοπτέρου «Απάτσι» στην περιοχή μας και τα όσα ακούγονται για τον οπλισμό του με βλήματα ραδιενεργών υλικών.







Ο Δήμαρχος Κύμης



Δημήτρης Θωμάς

Anonymous said...

Ston k. kymaio ke ston k. earl i eksis panatisi apo emena.

- i askisi panta prepi na ginete oso to dinaton kato apo pragmatikes sinthikes, dioti se periptosi polemou, to idio tha prospathisi na ka kani o echtros, gia afo aloste proetimazete.
- I stratiotiki ke kathe politis pou ipiretise prepi na gnorizi oti den iparchi o stratos gia parelasi ke mono, alla ean chriasti (o theos filksi) ke gia amesi drasi san eschato meso.
- I Ellada ke oti Elliniko iprachi se afton ton kosmo den epezise ,giati i Ellines dialeksan ton evkolo dromo (marathonios, i triakosi tou leonida, i olympiada, dimokratia, i pisti (krifo scholio)...) alla epidi panta itan etimi gia thisies ke etsi iparchi akoma o ellinismos.
- Ean oli ichan mono to skeftiko tou kostous zois ke chrimaton, simera oli tha milousame tourkika i persika.
- Ean ipothesoume oti emis den dinoume allo lefta gia opla, katargoume ton strato, posa lepta tha iparchi akoma i ellada, lepta den milao gia ores.
- To oti chrisonun poli embori polemou, ne ine kako!, alla den kataferame na kaskewasoume moni mas opla, opos i progoni mas (distichos), alla to emborio pote den tha papsi ite enchorio, ite dia eksoterikou.
- Krima ta pedia pou pethanane, evchome na min itan gia elipsi antalaktikon, tote tha iparchoun politkes ke stratiotikes evthines (enoo anoteron aksiomatikon, ochi ton piloton).
- to megalitero kako den ksekinai apo tous stratiotikous(ektos anotero pou simpleoun), alla apo orimsenous politikous. I stratiotiki akolouthun diatages.
- I politki tis torukias idios echoun simfona me ta politika pistewo tous tin wlepsi gia perisotero meros pros tin disi opos o (goebels ke hitler pros russia). I politki tous ine statheri epektatiki.
- I diki mas politiki ine politiki peristerion, sizitame mechri aidias, akoma ke gia kiriachika mas dikeomata, ke i polemiki aeroporia pezi kriftopolemo san tous rosus me tous amerikanous stin epochi tou (cold war)
- I tourki otan ke ean chriasti, den tha chrisimopiisoun ola ta mesa ite napalm (kypro) ite ouranio ite otidipote otan tous diatachti, emis ?

Oso gia mena zo sto eksoteriko Germani, iperetisa ston elliniko strato prin 16 chronia, ean ke iperetisa me palia technologia, ke ean akoma den itan ola se telia katastasi, ke mou ferthikan chalia, pote, ma pote den ine logos na paraponioumaste gia tis askisis ke gia tin etimotita, alla prepi na kanoume ta panta gia na imaste kalli polites woithontas aftous pou iperetoun emas. Ean chriasti pote na polemiso, tha to kano me chara, akoma ke gia polites san ke esas, me diaforetiki gnomi.

Harry T. 37 Monimos katikos Germanias

Anonymous said...

Ωπα ρε συ ανωνυμε,δηλαδη να σου πουμε και ευχαριστω τωρα?Αν αγαπας το τοπο σου την οικογενια σου ,τους φιλους σου και την ελευθερια σου ειναι επομενο να τειθεσαι εναντια σε αυτον που παει να στα παρει/αλλωτριωσει.Αρα ειναι κατι το οποιο κανει ο καθενας σε τεοιες στιγμες.Δεν κανεις καποια χαρη δηλαδη..

Anonymous said...

Αγαπητοί αναγνώστες έχω να προσθέσω τα εξής:
όσον αφορά τις απόψεις κάποιων ανεγκέφαλων και ανενημέρωτων δημοσιο-γράφων ότι το ελικόπτερο ήταν εφοδιασμένο με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ου-ρανίου έχω να πω ότι:
Ο ελληνικός στρατός δεν διαθέτει τέτοιου είδους πυρομαχικά(λόγω κόστους και διότι τα γειτονικά άρματα μάχης αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τα συμ-βατικά πυρομαχικά).
Η μονάδα ΡΒΧΠ που πήγε στην περιοχή του ατυχήματος φορούσε τις ειδικές στολές για προστασία από τους καπνούς(που πιθανώς να ήταν επικίνδυνοι λόγω τις καύσεως των καυσίμων και των συνθετικών τμημάτων του ελικοπτέρου), έτσι ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει το πιλοτήριο, αλλά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει λόγω των εκρήξεων.
Η επιτροπή ατομικής ενέργειας που έλεγξε την περιοχή δεν διαπίστωσε ύπαρ-ξη ραδιενεργών υλικών.
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να μαζευτούν όλα τα τμήματα του κατεστραμμένου ελικοπτέρου και να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τους ειδικούς και για κανέναν άλλο λόγο.
Το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά επιτελεία ενημερώνουν επίσημα όλους τους αρμό-διους φορείς και όχι οποιονδήποτε άσχετο δημοσιογράφο, επιθυμεί την αντιπαράθεση σε παράθυρα χωρίς να αφήνει(ο δημοσιογράφος) τελικά κανέναν να εκφράσει την άποψη του(βλέπε την συμπεριφορά στον δήμαρχο της Κύμης στο δελτίο ειδήσεων γνωστού καναλιού της 7 Νοε 2008, που δεν τον άφησαν να πει τι πραγματικά γίνεται και τον κατηγόρησαν την επόμενη ότι έχει λαδωθεί από την κυβέρνηση).
Με στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΥΠΕΘΑ δεν έκανε καμιά ενέργεια για την τιμωρία των δημοσιογράφων αυτών, καθώς και των καναλιών και εφημερί-δων τους(βασιζόμενο στο άρθρο 14 παράγραφοι 3γ και 5 του συντάγματος και πιθα-νώς και σχετικών νόμων), διότι αυτοί μεταδίδουν πληροφορίες που δεν θα έπρε-πε(ακόμη και αν ήταν αληθής, χωρίς επίσημη έγκριση από το ΥΠΕΘΑ ή το ΓΕΣ) προκαλώντας πανικό και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Επιπλέον ενώ αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος δεν ζήτησαν συγνώμη αλλά συνέχισαν τη λασπολογία τους επιμένοντας στις απόψεις τους, δείχνοντας ασέβεια στη μνήμη των νεκρών και περιφρόνηση σε ένα υπουργείο.
Κάποιοι κύριοι είπαν γιατί να γίνονται τέτοιες ασκήσεις εν καιρώ ειρήνης και εγώ απλά τους απαντώ αν σε περίπτωση πολέμου τους πάρω επιστράτους και τους ορίσω χείριστες αντιαρματικού όπλου ή οδηγούς άρματος θα εκτελέσουν πλήρως την αποστολή τους από τη πρώτη στιγμή και για πόσο υπολογίζουν ότι θα επιβιώσουν?
Κάποιοι δεν θέλουν να έχουμε καθόλου στρατό αλλά για αυτούς προτείνω να τους δημεύσουμε τις περιουσίες εφόσον βρίσκονται μακριά από τη Θράκη, τη Μακε-δονία, την Ήπειρο και τα ακριτικά νησιά(όχι στη Μύκονο) και να τους δώσουμε τρι-πλάσια περιουσία σε μια απ’ αυτές τις περιοχές και να μας πουν μετά την άποψη τους.

Anonymous said...

Και εσυ πως εισαι τοσο ενημερωμενος?Εμεις απλοι κατοικοι κυμης ειμαστε και εχουμε καθε δικαιωμα να αμφιβαλουμε απο τη στιγμη που καποιοι υπανθρωποι ειναι ικανοι να βαλουν σε κινδυνο τη δημοσια υγεια θυσιαζοντας την στο βωμο της τουριστικης αναπτυξης και διαβεβαιωνουν κοσμο ετσι απλα πριν καν γινουν μετρησεις.Πες μας και εσυ που λες ολα αυτα λοιπον τις πηγες σου διοτι διαφορετικα δεν εχουμε λογο να πιστεψουμε εσενα και να μη πιστεψουμε το Βερυκιο.
Επισης οταν κανεις ασκησεις πανω απο κατοικιμενες περιοχες μπορεις να τις κανεις και με ψευτικα βληματα (τα οποια εξομοιονουν το βαρος των αληθινων).Αλλα αυτο ασφαλως και δε γινεται διοτι χρειαζεται παραπανω κονδυλια,και αφου εχουν παρθει τοσα σε μιζες δε θα μπορουν να δικαιολογισουν τα παραπανω..
Μιλας για περιφρονιση σε υπουργειο..ΜΑ ΚΑΛΑ,εισαι σοβαρος???
Τοσα σκανδαλα που εχουν προκληθει απο το συγκεκριμενο υπουργειο,τοσες μιζες για στρατιωτικο εξοπλισμο,θανατοι απο ατυχηματα απο κακο εξοπλισμο και κακη συντηριση εγκαταστασεων (ο ατυχος στρατιωτης στο ντους με το χαλασμενο θερμοσιφωνα τον αυγουστο φετος και οι αλλοι ατυχοι νεαροι με τα ηλεκτροφορα συρματα που πεθαναν αδικα) καιεχεις το θρασσος και λες γιατι υπονομευουν αυτο το υπουργειο?Για τις αλλες αστειες προτασεις σου δεν τις σχολιαζω καν περι δημευσης και ανταλαγης περιουσιων γιατι απλα ειναι για γελια.Ποιος εισαι εσυ που κανεις αυτα τα παρε δωσε και λες αν σε επιστρατευσω και λοιπες αηδιες?Για προσγειωσου γιατι μου φαινεται ο στρατος και η δειαρκης τρομολαγνεια ενος επικειμενου πολεμου σε εχουν πειραξει.

kymaios said...

@Harry T. και τελευταίο anonymous

κανεις δεν μιλησε για καταργηση του στρατου, αλλα για εξορθολογισμό του, πραγμα που θα βοηθουσε πολυ και στην καλυτερη αμυντικη λειτουργια του.

Επιμένω: ποιος ο λογος να εχει ενα ελικοπτερο σε ασκηση πραγματικα οπλα; Μηπως θα βομβαρδιζανε τη βαση της Κυμης; Ακριβως για την περιπτωση ατυχηματων, υπαρχουν βληματα χωρις γομωση αλλα με το ιδιο βαρος ωστε οι συνθηκες να προσεγγιζουν πληρως τις πραγματικες! Δηλαδη ρε παιδια αν ο στρατος ειχε μία πραγματική ατομική βόμβα, θα τη φόραγε στα αεροσκάφη και θα τη μόστραρε σε κάθε άσκηση; Ελεος!

Και προφανώς σε περίπτωση πολέμου ολοι θα συνδραμουμε στην αμυνα. Πρέπει να είναι κανείς τρελός αν κινδυνευει το σπιτι του ή η οικογενεια του, να τα παρατησει και να παει να κρυφτει. Όμως όλα αυτά τι σχέση έχουν με το ατυχημα;

Οκ, ο στρατος θα μας προστατεψει σε μια δυσκολη στιγμη (αν και σε άλλες δυσκολες στιγμες μαλλον διαλεξε λαθος πλευρα, πχ το 67). Αυτο τι σημαινει, οτι απαγορευεται η κριτικη; Οτι ειναι ορθα δομημενος και εξαντλει πληρως τις δυνατοτητες του; Το ξερετε οτι στην κριση των Ιμιων το 97, στη μυτιληνη υπηρχαν μοναδες οπου οι γιατροι ηταν εξοπλισμενοι με... ντεπον και γαζες; Επίσης μας επαιρναν απο τη χιο τηλεφωνο και μας ελεγαν οτι τα μισα αντιεροπορικα ειναι παντελως αχρηστα... Τωρα βγαινει οτι στη μοναδα που ανηκε το ελικοπτερο, οι ελλειψεις σε εμψυχο δυναμικο να αγγιζουν το... 30%! Με αποτελεσμα οι πιλοτοι να πετανε περαν των οριων τους. Ή πιλοτοι χωρις εμπειρια να συμμετεχουν σε τετοιες ασκησεις.

Για ολα αυτα, τι πρεπει να κανουμε, να το βουλωσουμε διοτι ο στρατος μα ς προστατευει μπλαμπλα ή να τα καυτηριασουμε;

@ τελευταιος anonymous

συνεχισε να υπερασπιζεσαι το πιο βρομικο υπουργειο, διοτι στο μεγαλυτερο μερος του σχολιου σου αναμασας την ανακοινωση του ΓΕΣ. Κατα τα αλλα, απο την πρωτη στιγμη εγραψα οτι εχουμε απο τη μια πλευρα εναν αναξιοπιστο δημοσιογραφο, απο την αλλη ενα αφερεγγυο υπουργειο και στη μεση ενα δημαρχο που συμπλεει πληρως με το υπουργειο και γινεται βασιλικοτερος του βασιλεως.

Μου αρεσει παντως η θεση σου για την ελευθερια του τυπου και του ρεπορταζ! Λες και ο κοσμος ειναι βλακας και δεν μπορει να κρινει τη συνεπεια του καθε Βερυκιου, ή και του ΓΕΣ ακόμα!

Anonymous said...

Το οτι το ελικοπτερο ηταν εξοπλισμενο ηταν λαθος και το παραδεχτηκαν. Τωρα για το ποιος εφταιγε θα φανει απο την προανακριση.
Και δεν ειμαι ουτε στρατοκαβλος ουτε κανενα σκυλι του πολεμου απλως γνωριζω απο μεσα τι γινεται και με απλα ελληνικα λεω οτι ο καθολα αρμοδιος φορεας για τα στρατιωτικα θεματα ειναι το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ και σε καμια περιπτωση δεν ενεργουν σε βαρος των ελληνων ουτε κρυβουν θανασιμα μυστικα οπως η CIA και η KGB και οτι πρεπει να εμπιστευομαστε τους αρμοδιους φορεις και να μην ακουμε γνωμες ασχετων που μονο πανικο δημιουργουν. Για ενα προβλημα υγειας που εχουμε δεν θα παμε στον παπα αλλα στον γιατρο, το να λεω κατι εγω για κατι για το οποιο δεν ειμαι ειδικος και αρμοδιος ειναι το λιγοτερο που μπορω να το χαρακτηρισω αφελεια.
Οσο για τις μιζες και τα υπολοιπα αισχη αφορουν το πολιτικο τμημα του υπουργειου και ενδεχομενους καποιους επιορκους αξιωματικους που (ακομα αν δεν βαζουν και κατι στην τσεπη) δεν μιλανε για τα πραγματικα προβληματα και κοιτανε να κρατησουν τη θεσουλα τους και οχι να βελτιωσουν την κατασταση.
Για τα ατυχηματα που λες ειναι επακολουθο της ελλειψης κονδυλιων και της αδιαφοριας που επικρατει σε αρκετους στο στρατευμα λογω της καταστασης(μισθολογικο, συνταξιοδοτικο, προαγωγες, βυσματικες μεταθεσεις) και επιπλεον ατυχηματα γινονται οπου δουλευει κοσμος, αν καθεσαι αραχτος σιγουρα δεν θα σου συμβει τιποτα(εκτος απο το να πεθανεις απο ανια).
Σο οτι οι ασκησεις γινονται κοντα σε κατοικημενους τοπους απαντω
και που να γινονται στη ΣΑΧΑΡΑ ή στον ΟΛΥΜΠΟ βρες μου ενα καταλληλο μερος στην ΕΛΛΑΔΑ που να μην ειναι κοντα σε κατοικημενους τοπους Μπορουν επισης και να μην γινονται καθολου να εκπαιδευονται ολοισε εναν υπολογιστη με το MEDAL OF HONOR και το COMMAND & CONQUER.
Οσο για την κριτικη αφηστε να την κανουν οι αρμοδιοι γιατι δεν μπορει ο καθενας να τα γνωριζει ολα, προτασεις, παρατηρησεις, προβληματισμοι και νεες ιδεες ειναι ευπροσδεκτες αρκει να γινονται με σκοπο τη βελτιωση της καταστασης και οχι το ισοπεδωμα των παντων.
Ειπες εμενα στρατογκαβλο αλλα εσυ εισαι ο προκατηλειμενος και μαλλον εχεις υποστει και πλυση εγκεφαλου αφου εφτασες στο σημειο να αναφερεις την εγκληματικη ενεργεια 3 επιορκων αξιωματικων που εγινε πριν απο μερικες δεκαετιες(δεν ειχα καν γεννηθει ειμαι το 71) και να χαρακτηρισεις των συνολο των αξιωματικων. Τοτε ολοι οι γιατροι παιρνουν φακελακι, ολοι οι παπαδες δεν πιστευουν στο θεο, ολοι οι αστυνομικοι λαδωνονται και λοιπα(μπορει να γινει πολυ μεγαλη η λιστα).
Και δεν ειπα να το βουλωσει κανενας απλα λεω οτι δεν πρεπει να ειμαστε προκατειλημενοι(οπως εσυ που ανεφερες το 67) και να ακουμε τις αποψεις των αρμοδιων(οι οποιοι δεν εχουν κανεναν λογο να θετουν σε κινδυνο την ζωη των πολιτων, αποστολη τους ειναι να τους προστατεψουν οχι να τους καταστρεψουν),η κριτικη μας να βασιζεται σε στοιχεια και γεγονοτα και να κανουμε και προτασεις οχι απλα να κατηγορουμε για να ασχολουμαστε με κατι και να προκαλουμε εντυπωση.
Και τελος αν εχεις εσυ προβλημα με τον δημαρχο σου εμενα δεν με απασχολει, αλλα νομιζω οτι εχει εκλεγει με δημοκρατικες(αν δεν κανω λαθος!!) διαδικασιες και πιστευω οτι ενηργησε σωστα γιατι δεν αρκεστηκε μονο στις διαβεβαιωσεις του ΓΕΣ αλλα καλεσε και την επιτροπη ατομικης ενεργειας(η οποια αν δεν κανω λαθος ειναι ειδικη με το θεμα της ραδιενεργειας).
Τελος αν εσυ βρεις ενα βλημα του Β'ΠΠ στο χωραφι σου(οπως γινεται σε πολες ακριτικες περιοχες), μην ενοχλησεις το αναξιοπιστο ΓΕΣ αλλα παρε το Βερυκιο να στο καταστρεψει(πιστευω οτι μπορει).

kymaios said...

@ anonymous ακριβως απο πάνω

1. δεν σε χαρακτηρισα στρατοκαυλο (γενικα δεν χρησιμοποιω αυτο το χαρακτηρισμο), αλλα φαινεται οτι οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται.

2.οπως λες και εσυ οταν αρρωσταινουμε παμε στο γιατρο και οχι στον παπα. Ομως αναμεσα στους γιατρους υπαρχουν καλοι και κακοι. Εκτιμω οτι το ΓΕΣ ειναι ο "κακος" γιατρος και ο δημοκριτος ο "καλος".

3.για την "εγκληματικη ενεργεια 3 επιορκων αξιωματικων που εγινε πριν απο μερικες δεκαετιες¨" δεν ειδα πολλους αξιωματικους τοτε να χαλιουνται. Μαλλον στηριξαν στην πλειονοτητα τους τη χουντα παρα αντεδρασαν, με ελαχιστες φωτεινες εξαιρεσεις (πχ κινημα του ναυτικου).

4.Το αν οι αρμοδιοι "εχουν κανεναν λογο να θετουν σε κινδυνο την ζωη των πολιτων" αστο καλυτερα. Εγραψα και πιο πανω για τα μυστικα κονδυλια του υπουργιου, για τα βυσματα και τα πολυμπριζα αξιοματικους για το που θα υπηρετησουν οι κληρωτοι τη θητεια, την αναξιοκρατια και το φοβο να μη χαθει η θεσουλα τους. Δικαιωμα σου να τους εμπιστευεσαι, δικαιωμα μου να τους θεωρω επικινδυνους. Εδω ρε συ, τα αποθεματα νερου μειωνονται δραματικα στην αθηνα και η κυβερνηση δεν κανει κατι με στοχο να μην δωθει δημοσιοτητα στο θεμα μηπως και χασει μιση μοναδα στα γκαλοπ. Φαντασου για σοβαροτερα θεματα τη συγκαλυψη θα επεφτε.

5.Οσοβ αφορα τον δημαρχο, δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι του. Αν θες διαβασε το σχολιασμο της ανακοινωσης του και πες μου που λεει κατι παραλογο ή εμπαθες. Και προφανως το οτι κατι το στηριξε η πλειοψηφια (πλειοψηφια=49%! αχ ερμη νεοδημοκρατικη αριθμητικη του 42%) δεν μου αφαιρει το δικαιωμα της κριτικης. Ποσο μαλλον οταν και εγω ημουν ενας απο αυτους που το 2006 τον στηριζαν κριτικα.

6.Και επειδη φαινεται γουσταρεις λαικισμο, θα σου απαντησω στη γλωσσα σου. Αν το απατσι επεφτε μερα πανω στο δημοτικο και σκοτωνε καμμια 30αρια παιδακια, τι θα γινοταν; Θα ξηλωνοταν το μισο υπουργειο και οι επικεφαλεις του πεζικου ναι ή ου; Γιατι;

Anonymous said...

εγω δεν σε ειπα ρε ουτε και σε κατηγορησα αλλα αποτι φαινεται εχεις σοβαρο εγκεφαλικο προβλημα.
Ο καλος ο γιατρος την εκανε την εκανε την διαγνωση του, αλλα γιατι δεν τον πιστευεις?
Οσο καποιοι τους στηριξαν αν διαβαζεις λιγο θα ξερεις τι τρομοκρατια και τι εσωτερικη πειθαρχια επικρατουσε εκεινη την περιοδο, λες να θελαν πολλοι να βρεθουνε εξοριστοι (το λιγοτερο) ή να τους φαει η μαρμαγκα? Αν εσυ το θεωρεις ευκολο να αντιδρασεις οταν εισαι σε μια τετοια εργασια τι να σου πω(γιατι δεν αντεδρασε στην ΕΣΣΔ ο Τουχατσεφσκι οταν τον εστειλαν στην Κροστανδη να σκοτωσει τους δικους του, γιατι δεν αντεδρασαν οι αξιωματικοι του Χιτλερ στις θηριωδιες που γινοταν, γιατι δεν αντεδρασαν οι αμερικανοι στο Ιρακ και αλλου), οταν εχεις ορκιστει και ζεις μεσα σε ενα τετοιο συστημα το θεωρεις ευκολο να γινεις επιορκος?
Οσο για τις εξαιρεσεις που λες ηταν τυχεροι αλλα πιστευω οτι πληρωσαν το δικο τους τιμημα, γιατι και αυτοι εγιναν επιορκοι.
Το προβλημα του νερου που αναφερεις δεν ειναι τωρινο, οι επιστημονες το εχουν επισημανει εδω και μερικες δεκαετιες και δεν ειναι μονο προβλημα της Αθηνας αλλα παγκοσμιο(ο 3ος ΠΠ θα γινει για το νερο λενε πολλοι), τι να κανει η κυβερνηση να μας βαλει να χορεψουμε το χορο της βροχης ή να μας δινει νερο με το δελτιο?
Και δεν ειπα οτι δεν εχεις δικαιωμα κριτικης απλως η κριτικη να βασιζεται σε στοιχεια και γεγονοτα και να κανουμε και προτασεις οχι απλα να κατηγορουμε για να ασχολουμαστε με κατι και να προκαλουμε εντυπωση.
Επιπλεον το αν δεν αποτελει γεγονος αν εγω ημουν δικηγορος θα γινομουν πρωθυπουργος(ειπα οτι ατυχηματα συμβαινουν οπου υπαρχει εργασια και δυστυχως δεν μπορουν να μηδενιστουν εκτος κιαν απλως καθομαστε σε ενα γραφειακι και τρωμε τον μισθο μας που προερχεται απο τους φορους που πληρωνει ο ελληνικος λαος??Θα σου αρεσε να ειναι ετσι?).
Αν θα ξηλωνοταν ο συγκεκριμενος δεν μπορω να σου απαντησω αλλα στην περιπτωση μας(Την πτωση με πυρομαχικα) πιστευω οτι επρεπε να ξηλωθουν μερικοι.
Επειδη εισαι φοβερα προκατειλημμενος και κακοβουλος δεν θα ασχοληθω αλλο μαζι σου. Να σαι καλα και διαβασε και λιγακι, δεν βλαπτει.

Anonymous said...

Στρατοκαυλο σε ειπα εγω σε μια απο τις πρωτες απαντησεις.Αρα μαλλον θα πρεπει να μαθεις εσυ να διαβαζεις..και δεν εννοω σοβαρα βιβλια γιατι το μονο που φαινεται να φτανεις να διαβαζεις συμφωνα με τις θεσεις σου ειναι το "αρματα μαχης","εξοπλισμος" κλπ..
Ανωνυμε μαλλον πρεπει εισαι αρρωστο ατομο απο τη στιγμη που λες πως πρεπει να γινονται τετοιες ασκησεις πανω απο τα κεφαλια αθωων πολιτων βαζοντας τους εστω και σε υποψια κινδυνου και λες.Ας κανουν τις δοκιμαστικες αερομαχιες τους πανω απο τη θαλλασσα ή καπου που να μην εχει κοσμο.Οπως ειπε ο κυμαιος αν επεφτε σε κατοικιμενη περιοχη και σκοτωνονταν ανθρωποι τι θα γινοταν?
Σχετικα με το νερο που λες οτι ειναι παλιο προβλημα..Οταν υπαρχει ενα προβλημα φωναζεις και το υπενθυμιζεις συνεχεια αν θες να λυθει.Αλλιως μετα ξεχνιεται οπως ολα τα σκανδαλα της ΝΔ μεσα στο 2007-2008 που αυτη τη στιγμη εχουν ξεχαστει.Το οτι ο Θωμας επισης βγηκε Δημαρχος δε σημαινει οτι δε θα το κρινουμε για τις κινησεις του,οπως και με τον οποιονδηποτε και να εβγαινε αλλωστε.
Για το πολυτεχνειο δινεις ρεστα πια.Ρε οι φοιτητες που ηταν μεσα στο πολυτεχνιο εδωσαν τη ζωη τους και πολλοι υποβληθηκαν σε βασανηστηρια.Αρα μη μου λες αηδιες οτι θα πηγαιναν εξορια.ΚΑι τη στιγμη που πειθαρχεια,ανδρεια και τιμη υποτιθεται πως υπαρχει στο στρατο γιατι δεν την εδειξαν?Οσοι ηταν στους δρομους και στο πολυτεχνειο δε φοβοντουσαν?
Μαλλον λοιπον εσυ εισαι ο κολλημενος.Και μαλιστα σε τετοιο βαθμο και σε τετοιο αντικειμενο που καταντας επικυνδινος.

Anonymous said...

@τελευταιος (για σημερα?) anonymous

χαιρομαι που δεν θα ασχοληθεις αλλο μαζι μου, γιατι απ οτι φαινεται ο διαλογος εχει καταληξει σε αδιεξοδο. Επι της ουσιας με καλυψε πληρως ο mr. Earl.

Ενας προκατειλημενος, κακοβουλος και με σοβαρο εγκεφαλικο kymaios που βαριεται να κανει login.

Anonymous said...

Συνεχιζεται να λετε μαλακιες και να ειστε προκατειλημμενοι και προβατα που τα οδηγουν οπου θελουν καποιοι επιτηδειοι. Δεν καταλαβατε καθολου καλα τι λεω και αυτο με στεναχωρει ιδιαιτερως.
Οσο για το πολυτεχνειο εγω προσωπικα δεν αναφερθηκα καθολου σαυτο γιατι σεβομαι τον αγωνα τους και πιστευω οτι στην ηλικια που ηταν οι τοτε αγωνιστες, πιστευαν στον αγωνα τους και στα ιδανικα που εκπροσωπουσαν(ολοι περασαμε απο αυτη την ηλικια και το αιμα μας εβραζε, διορθωστε με αν εχω αδικο), απο κει και περα ομως τι εκαναν?
Δεν εχετε καταλαβει οτι η πλειοψηφια σε αυτη τη χωρα κοιταει μονο την παρτυ της, οπως απο τους λοιπους κακους αξιωματικους που βασανισαν τοτε τοσο κοσμο για να βολευτουν και να μην τους ενοχλουν, οι υπολοιποι που ειταν τοτε μαχητες του πολυτεχνειου(ανεξαρτητως πολιτικων πεποιθησεων, οπως εχουν διαμορφωθει σημερα) και μας κυβερνουν τα τελευταια χρονια, τι στο καλο εκαναν για να βελτωθουμε? Που ειναι οι ιδεες τους και τα ιδανικα τους?? Μηπως το μονο που τους νοιαζει ειναι το βολεμα , μολις πιασουν μια καλη θεση? Που ειναι η ανδρεια τους να αντισταθουν και να υποστηριξουν το δικιο αυτων που τους εμπιστευτηκαν? Μηπως εμειναν μονο στα λογια?
Μη με παρεξηγητε για το υφος του, δουλευω απο 13 χρονων, ο πατερας μου πεθανε εργατης πριν καν να προλαβει να παρει συνταξη και ειχε γνωρισει απο πρωτο χερι και τον κομμουνισμο που καποιοι τον εχουν σαν ιδανικο(ηταν απο τους λιγους που εφυγε απο κει, 8 χρονων τον ειχαν παρει).
Το να με θεωρεις κολημενο δικαιωμα σου, ομως οπως λεει μια παροιμια εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λες. Οσοι με ξερουν προσωπικα σε πληροφορω οτιεχουν εντελως διαφορετικη αποψη. Συνεχεια τσακωνομαι για το σωστο (για ονομα του θεου, αυτο που υποδεικνυει η λογικη ενος απλου ανθρωπου που δεν ειναι κολλημενος με τη μπαλα) και βλεπω τα αποτελεσματα.
Και νευριαζω διοτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι αυτο που εχει πανω απο ολα σημασια ειναι να μαθουμε να μην ειμαστε κακοβουλοι και οτι λεμε να το τεκμηριωνουμε και να κανουμε προτασεις για τη βελτιωση των στραβων. Αυτο που χρειαζεται ειναι συνεργασια, κατανοηση, να ξερουμε ποιοι ειμαστε, που παμε και που θελουμε να παμε και οχι να *μιομαστε μεταξυ μας(λαικη εκφραση θα ελεγα).
Και σε πληροφορω οτι εχω διαβασει πολλυ περισσοτερα αποσο εσυ πιστευεις("αρματα μαχης","εξοπλισμος") οπως για παραδειγμα Πλατωνα (πολιτεια , Μαρξ,
Λενιν, Ανατολικες θρησκειες(Βουδισμος, ινδοισμος, κορανι, αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι, Ιστορια(απο πολλες πηγες)και πολλα αλλα.
Το οτι μπηκα στη συζητηση δεν ειναι τυχαιο ειμαι λατρης της συγχρονης τεχνολογιας και σας πληροφορω οτι μονο εσεις και 8 αλλα sites(που βρηκα εγω) σε συνολο ?? εκφραζατε εντελως ακραιες και αστηρικτες αποψεις.
Αν εγω ειμαι αρωστο ατομο τοτε εσυ
mr. earl εισαι ετοιμοθανατος απο τις ασθενειες.
Και κατι ακομα, προχθες(Δευτερα βραδυ10/11) ημουν στα προπυλαια και εκτος απο αυτους που ηταν πιστοι σε αυτα που πιστευουν, υπηρχε και ενα μεγαλο ποσοστο που ηρθε μονο για το χαβαλε(φτηνο ποτο, ελευθερια να καπνισει αυτο που θελει, να παρακολουθησει ζωντανη μουσικη, να κανει φασαρια κ.α), εχεις να πεις κατι??
Περαν των οσων αναφερθηκαν με τον αειμνηστο χειριστη του ελικοπτερου ημουν συμμαθητης και φιλος και ξερω οτι και αυτος προσπαθουσε για το καλυτερο και πιστευε οτι μπορουν να βελτιωθουν τα πραγματα αλλα εχουμε πολλυ δρομο ακομα, για αυτο να σκεφτεις και λιγο πριν απαντησεις και χωρις εμπαθειες(νομιζω οτι δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα, οτι πηρα το πηρα μονος μου και δεν χρωσταω σε κανενα).

Anonymous said...

Υ.Γ
Να μην αναφερω το τιμημα που ακομα το πληρωνω και πολλα αλλα που δεν θα εφτανε ενα βιβλιο(ισως να το γραψω μολις μπορεσω).

Anonymous said...

Επειδη δεν εχουμε την ιδια αποψη με εσενα ειμαστε κολλημενοι,ε?Λοιπον συμφωνα με αυτες τις αποψεις σου πειθεις κανενα για το γεγονος οτι εχεις διαβασει ολα αυτα που λες γιατι εχουν μεσα τη δημοκρατια και Αριστερες πολιτικες θεσεις πραγματα απο στα οποια φαινεται πως εισαι βαθια νυχτωμενος,κοινως δεν εχεις καμια σχεση μαζι τους.

Σχετικα με το "τι" εχουμε καταλαβει που λες...Ακριβως επειδη εχουμε καταλαβει πως μεγαλο μερος κοιταει τη παρτη του γι'αυτο και χλευαζουμε τα υπουργεια αυτα που εχουν καταντησει "ναοι της μιζας "
και φυσικα αφου οπως εχει αποδειχτει δεν δισταζουν να βαλλουν το χρημα πανω απο τις ανθρωπινες ζωες φυσικα και δεν εχουμε ΚΑΝΕΝΑ λογο να τους πιστευουμε και παρμενουμε δισπιστοι σε δηλωσεις τους.
Αρα μαλλον αλλος εχει παρωπιδες και τρωει κουτοχορτο..ε?

"Και κατι ακομα, προχθες(Δευτερα βραδυ10/11) ημουν στα προπυλαια και εκτος απο αυτους που ηταν πιστοι σε αυτα που πιστευουν..."
Μονο σου σκαβεις το λακο σου,οπως λες και ο ιδιος εκτος απο ΑΥΤΟΥΣ που ηταν πιστοι.Γιατι δε λες "εκτος απο οσους ημασταν"?Μαλλον γιατι και εσυ μαλλον περαστικος ησουν..

Σχετικα με το ποιος ειναι αρρωστο ατομο που σε ειπα,μαθε να απαντας με επιχειριματα και οχι να ανταπαντας αναμασωντας αυτα που σου λενε οι αλλοι.

Το οτι ησουν γνωστος με το πιλοτο δε μου λεει κατι καθοτι δεν ειπα κατι για το παιδι αλλα για αυτους που δινουν τις εντολες.Αρα και παλι επαναλαμβανω διαβαζε καλα τι λεει ο αλλος πριν απαντησεις.

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης said...

Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου;
εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε
την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης.
οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη.
οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι.
διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα.

Anonymous said...

Εχω αηδιασει τοσο απο αυτα που λες που δε ξερω αν πρεπει να σπαταλησω απο το χρονο μου για να σου απαντησω.
Οι φοιτητες εκει μεσα ηταν ηρωες..Αλλα τι να ξερεις εσυ απο αξιες και αλτρουισμο?Κανονικα δε θα επρεπε να ασχολειται κανεις με ατομα σαν εσενα αλλα ελα που δυστυχως καθε 4 χρονια στις εκλογες παιρνετε και ολους τους υπολοιπους στο λαιμο σας..

Anonymous said...

Δεν σας ξεχασα απλως ειχα πολλες υποχρεωσεις.
Τι να σας πω εσεις ειστε κολημμενοι και αρωστοι.
Ενας Σταλιν μας χρειαζεται για να δουμε αν θα μπορειτε να μιλατε και να εκφραζεται τις αποψεις σας και να δουμε αν θα συνεχισει να επικρατει τετοιο μπαχαλο.