Monday, March 30, 2009

ΔουΣου (23/03)

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Είμαι ενθουσιασμένος γλυκέ αναγνώστη! Ο αγαπημένος μου ήρωας έδωσε για άλλο ένα δουσού μία εκπληκτική παράσταση που τον καθιστά αντάξιο χρυσής άρκτου! Οι πληροφοριοδότες μου με είχαν ενημερώσει ότι η πλειονότητα της πράσινης παράταξης θα απουσίαζε από το συμβούλιο, έτσι ώστε να αφήσουν το χώρο στην πραγματική πριμαντόνα τους. Και φυσικά αναφέρομαι στον μυστακοφόρο άδωνη, σωσία του Giancarlo Gianini και μόνιμο αστέρι της δημοτικής θεατρικής σκηνής! Μάλιστα, η ερμηνεία του φαντάζει ακόμα πιο συγκλονιστική αν σκεφτείς ότι στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε κανένα από τα αγαπημένα του θέματα!

Για να μην σε κουράζω με ανούσιες λεπτομέρειες, περνώ αμέσως στο καλύτερο σημείο του, την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. Ο ήρωάς μας ενδεδυμένος με τη στολή του αθηναίου κουτσαβάκη των αρχών του 20ού αιώνα, με έναν καταιγισμό επιχειρημάτων καμουφλαρισμένων σε άναρθρες κραυγές ξεσκέπασε τα ύπουλα σχέδια του δημάρχου που συνεπικουρούμενος από τη ΔΕΗ ετοιμάζεται να διαπράξει ένα αισχρό περιβαλλοντικό έγκλημα. Όμως ας τα πάρουμε με τη σειρά: αρχικά υποσχέθηκε να καταψηφίσει την πρόταση γιατί διαφωνούσε. Στην ερώτηση γιατί διαφωνούσε απάντησε μονολεκτικά ΕΤΣΙ, θυμίζοντας στους παριστάμενους τα βαθυστόχαστα σχόλια του Νίκου Καρούλια και του Τάσου Μητρόπουλου στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις.

Η θεία Ιουλία, καθώς και πολλοί από τους παριστάμενους, νόμισαν ότι διαφωνούσε απλά για να διαφωνήσει. Όμως πόσο λίγο ξέρουν το αγόρι μου... Όπως κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, ΕΤΣΙ και αυτός θέλει το κοινό να τον παρακαλέσει γα ένα encore. Και φυσικά δεν μας χάλασε χατήρι, χαρίζοντάς μας την ατάκα της δεκαετίας! Στις επίμονες ερωτήσεις γιατί διαφωνεί με την υπογειοποίηση, απάντησε 'και που θα κάθονται τα πουλάκια;'!!! Φυσικά μετά από αυτό ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τους φανατικούς οπαδούς του να τον αποθεώνουμε.

Όπως καταλαβαίνεις κεχαριτωμένε, η φράση 'τρία πουλάκια κάθονταν' έχει ορκισμένους τιμητές στη μικρή μας πόλη. Προτρέπω τον αγαπητό δημοτικό σύμβουλο να ηγηθεί ενός νέου ανένδοτου για τη διάσωση των βιότοπων (καλωδίων, στύλων, γιατί όχι και λατομείων) της πανίδας της περιοχής μας. Προσωπικά υπόσχομαι να τα προμηθεύω με τα κατάλληλα σύνεργα για να πλέξουνε από πουλόβερ μέχρι κουβέρτες!

3 comments:

Θανασης said...

Γινανε τετοιες ομορφιες;Καλα ο Κωστης ειναι απιστευτος!Κριμα που ελειπε και ο γτεωλογος, θα ηθελα να μας πει την γνωμη του παντα ως ειδικος που δεν εχει κανενα προσωπικο συμφερον για το θεμα.

Anonymous said...

O kostis einai o klassikos ellinas politikos tou 80.Den katalavainei apo topiko xroma kai sevasmo tis fisis.Otan sizitiotan to thema na ginei to kentro tis kimis prostatevomeno, me kati asteies profaseis diafonouse.Autos katalavainei mono apo to xrima kai exei gia sinonimo tis anaptyksis to mpeto.Stin athina tou 80 tha ekane megali kariera.Ela omos pou oso kai na tous vrizoume tous athinaious exoun pleon katalavei oti i anaptixi den einai mpeto pantou.Emeis distixos pithikizoume akoma tis simperifores pou aftoi exoun kseperasei edo kai xronia.

kymaios said...

Τι να γίνει, αμα κάποιοι δεν έχουν θέσεις το γυρνάνε στον καρσιλαμά! Δυστυχώς οι φόροι που πληρώνυμε πάνε (μεταξύ άλλων) στο μισθό τους... Τους πληρώνουμε για να αναλώνονται σε εξυπνακισμούς...