Tuesday, August 04, 2009

Εν πλώ

Τι χάλι είναι αυτό που συμβαίνει φέτος με το εν πλώ; Τα δύο τελευταία σάββατα που πήγα στο συγκεκριμένο μαγαζί έκλαιγα τα λεφτά και το χρόνο μου...

Καταρχάς, από το 2003 είναι παράνομη η είσοδος (ή ελάχιστη κατανάλωση) στα κλαμπ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που ενώ πριν το 2003 είχαν είσοδο όλα τα κλαμπ της περιοχής (1500 δραχμές!), εκείνη τη χρονιά καταργήθηκε. Μάλιστα το πρώτο σαββατοκύριακο που ίσχυε ο νόμος ο ιδιοκτήτης του Βαβυλωνία μας μάζευε σε παρέες των 10 και μας προέτρεπε να μην πληρώνουμε πουθενά είσοδο! Φυσικά ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ στα μεγάλα κλαμπ της Αθήνας, ενώ και τα τελευταία δύο χρόνια δεν εφαρμοζόταν το δεκαπενταύγουστο στην περιοχή μας. Πλέον, η είσοδος έχει γίνει καθεστώς απαράβατο.

Βέβαια όλοι λίγο-πολύ ένα ποτό θα το πιούμε, οπότε τι να το πλήρωσουμε στην είσοδο, τι στο μπαρ. Έλα όμως που η είσοδος είναι το εξωφρενικό ποσό των 8 ευρώ, λες και μπαίνεις στο shisha. Και το ακόμα χειρότερο, τα ποτά δεν πίνονται. Στην καλύτερη περίπτωση περιέχουν λίγο αλκοόλ με πολύ χυμό και στη χειρότερη... αποτελούνται από κάτι άλλο.

Και όλα αυτά με άθλια μουσική υπόκρουση. Από τις δύο ξεκινάνε τα κλαρίνα και δεν σταματάνε μέχρι να ξημερώσει. Καμμία σχέση με το πρόγραμμα που γινόταν μέχρι πέρισυ, που «ταίριαζε» στα γούστα του περισσότερου κόσμου: βανδή, prodigy, μητροπάνος, elvis, μίκρο, sash και διάφοροι άλλοι εξίσου ετερόκλητοι, σε ένα ασταμάτητο μιξάρισμα!

Γενικά, φέτος η απογοήτευση του καλοκαιριού ακούει στο όνομα ‘εν πλώ’. Κρίμα, γιατί εκεί έχω περάσει ορισμένες από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές...

6 comments:

Anonymous said...

Σωστός!Ξέρεις για ποιο λόγο κλείνει ο ριρής από της 20 αυγούστου;

Anonymous said...

δεν βλεπω γιαποιο λογο πατε ακομα στο εν πλο.ριρις foreva

Γιώτης said...

θα προλαβει να είναι ανοικτός μέχρι τότε; Χθες το βραδυ δύο φπρές του κάνανε σύσταση οι μπάτσοι και τη δεύτερη τον γράψανε. Για το εν πλω σας βρίσκω εριστικούς. Όποιου του αρέσει πάει, όποιου όχι πάει αλλού. τόσο απλά

Anonymous said...

Στις 15 Αυγούστου κάτι άσχημο έγινε στο μαγαζί.. Εάν είχε κλείσει πιο νωρίς δεν θα θρηνούσαμε θύματα..

Anonymous said...

Ανήμερα της Παναγιάς:

Μια ομάδα ανθρώπων τσακώνονταν, βρίζονταν και κτυπούσαν ο ένας τον άλλον.

Σε κάποιους αυτό μπορεί να μην φαίνεται περίεργο, μετά το αλκοόλ, την κούραση και το ξενύχτι, προκύπτουν κάποιες φορές κάποια γεγονότα.

Αυτή τη φορά όμως, η κατάσταση ήταν πιο σύνθετη. Οι ομάδες ήταν δυο: οι θαμώνες του καταστήματος από τη μια και οι μπράβοι του από την άλλη.

Οι μπράβοι άρχισαν να κτυπούν κάποιον, κάποιοι άλλοι πήγαν να τον σώσουν από τα χέρια τους, αλλά η κατάληξή τους ήταν πολύ άσχημη.

Δυο από τα παιδιά αυτά βρέθηκαν στο Νοσοκομείο της Κύμης γεμάτο μώλωπες και αίματα.

Το ένα από αυτά τα παιδιά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για επέμβαση στην κάτω γνάθο. Τώρα δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του και επομένως δεν μπορεί να φάει και να μιλήσει.

anonymous said...

to pallikari poy pige sto nosokomeio tha mporoyse na min eixe paei poli apla ean den empleke ston kayga, alla apo oti akoysa kai tin proigoymeni evdomada eixe amanixthei se fasaria, ara den einai kai toso athoa peristera.
ego pote den tha empleka se tetoia fasaria ean den me etroge!!!
to en plo einai terastio magazi kai xreiazetai oposdipote kapoia atoma na prosexoyn gia otidipote symvei, kai nomizo pos me ta idia atoma ginotan fasaria kathe savvato ektos kai ean den to gnorizete ayto.