Friday, March 05, 2010

Οι 2 όψεις του νομίσματος

Σήμερα το μεσημέρι έγινε πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Η πορεία κατέληξε έξω από τη βουλή, όπου πλήθος κόσμου φώναξε τα συνθήματά του και διεκδίκησε αυτό που θεωρούσε αυτονόητο.

Λίγο πιο πριν, τα μεγάλα κεφάλια της ΓΣΕΕ είχαν αποφασίσει πως η περίσταση ηταν κατάλληλη για να βγάλουν έναν "πύρινο" δεκάρικο εναντίον των νέων μέτρων. Δυστυχώς για αυτούς λογάριασαν χωρίς τους παρευρισκομένους. Τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ "κύριος" Παναγόπουλος, κάποιοι του πέταξαν γιαούρτια, νερά ενώ ένας τον γρονθοκόπησε!



Αυτό ίσως ήταν και ένα από τα λίγα ευχάριστα της σημερινής μέρας! Ο κόσμος απηυδυσμένος από τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που βάζουν πλάτη στην εκάστοτε κυβέρνηση και πανηγυρίζουν για τις αυξήσεις του ενός κουλουριού την ημέρα, που βλέπουν τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργατών ως προθάλαμο υπουργοποίησής τους, που αφήνουν τα εργατικά κέντρα να ρημάξουν, που έχουν να πατήσουν σε χώρο εργασίας μια-δυο δεκαετίες και αναλώνονται σε φτηνούς συνδικαλισμούς και μαχαιρώματα απλά και μόνο για την κομματική τους ανέλιξη, επιτέλους τους γυρνάει την πλάτη! Μπράβο σε αυτούς που πέταξαν το γιαούρτι, μπράβο σε αυτούς που τον κατάβρεξαν, μπράβο σε αυτον που πήγε να του ρίξει ένα μπουκέτο (άσχετα αν τελικά πέτυχε τον αέρα)! Και λίγα κάνανε!

Μάλιστα, ο Παναγόπουλος ακολουθώντας τη μόδα των τελευταίων μηνών (βλ. "τραυματισμό" του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών) πήγε στο νοσοκομείο και καλά επειδή τραυματίστηκε! Τη στιγμή που στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο πιτσιρικάς βρίσκει αέρα. Άλλωστε, αν όντως τραυματίστηκε, πως μετά βρήκε το κουράγιο και επιτέθηκε αυτός και οι άλλοι μπράβοι-μεγαλοσυνδικαλιστές στο νεαρό; Όταν τραυματίζεται κάποιος και είναι για να πάει στο νοσοκομείο δεν έχει δυνάμεις και αντοχές να ανταποδίδει τα χτυπήματα,πόσο μάλλον στην ηλικία του Παναγόπουλου. Αλλά φυσικά όταν στόχος είναι να παιχτεί η φάτσα σου στα κανάλια και να δημιουργηθεί σούσουρο, εκεί "λιπουθυμάς"!

"""Κύριε""" Παναγόπουλε, αν θέλετε να λέτε ότι τιμάτε τη θέση σας ως πρόεδρος των εργατών, πάρτε παράδειγμα από έναν ανιδιοτελή ήρωα που αγωνίζεται για πανανθρωπινες αξίες και ιδανικά από τότε που εσείς ήσασταν βρέφος, και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων χωρίς να τους έχει ποτέ εξαργυρώσει. Και φυσικά αναφέρομαι στον Μανόλη Γλέζο, που στα 85 του είναι στην πρώτη γραμμή κάθε πορείας και διεκδίσης. Μάλιστα, σήμερα έξω από την βουλή τα ανθροπόμορφα κτήνη με το ψευδώνυμο "Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης" τον ψέκασαν στα μούτρα με δακρυγόνο με αποτέλεσμα να λιποθυμίσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.



Όσοι ήμασταν σήμερα στο δρόμο είδαμε από τη μία πλευρά τα ξεπουλημένα τομάρια της ΓΣΕΕ να στήνουν ένα κακοπαιγμένο θεατράκι και τελικά ο αρχηγός του θίασου Παναγόπουλος να κάνει τον ψόφιο κοριό για να παιχτεί η φάτσα του στα κανάλια και από την άλλη πλευρά έναν ακάματο αγωνιστή να αντιπαρατίθεται στην εξουσία και τελικά να δέχεται τις "περιποιήσεις" της, σε μια ηλικία που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούμε να συνοδεύουμε ούτε τα εγγόνια μας στο πάρκο!

Υ.Γ. Και φυσικά σχεδόν όλα τα κόμματα έβγαλαν ανακοίνωση που καταδικάζουν την επίθεση στον Παναγόπουλο. Αξιος ο μισθός σου "συνάδελφε"! Τόσος κόσμος κατέβηκε στο δρόμο και εσύ με τα θέατρά σου τους έδωσες πάτημα να ασχολούνται μαζί σου και όχι με τα αιτήματά μας! Και φυσικά το βράδυ όλα τα δελτία θα παίζουν το "δράμα" σου. Άντε και όσκαρ!

7 comments:

Anonymous said...

sto diaolo kommatoskyla

Anonymous said...

<> βροντοφώναζε η πορεία του ΠΑ.ΜΕ.

Anonymous said...

Γειά σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα 'ναι στο δρόμο κάθε μέρα! βροντοφώναζε η πορεία του ΠΑ.ΜΕ.

Anonymous said...

δειτε και εδω για τον Παναγόπουλο:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1140187

Παιρνει 80 χιλιαρικα το χρονο απο την εθνικη, 26 απο τη δεη, 40 απο τον οαεδ και κατι ψιλα απο τις συνεδριασεις σε καποιο οργανο των βρυξελλων! Με 150000+ εισοδημα το χρονο και μας το παοζει προστατης των εργατων! Λες και δεν ξερουμε οτι θα κατα΄ληξει σε καποιο οργανο του πασοκ σαν τον Πολυζογοπουλο ή υπουργος σαν το Ρεππα

Anonymous said...

Ο πατερας μου ελεγε 'να φυλαγεσαι απο αριστερο αφεντικο και δεξιο συνδικαλιστη'.Εδω που φτασαμε το πασοκ ειναι πιο δεξιο και απο τους δεξιους.

ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Anonymous said...

Άυριο στην πορεία θα σκάσουν οι εργατοπατέρες με μπράβους ή μέλη συνδέσμων.Όπως ακριβώς και οι πασπίτες στην πορεία του πολυτεχνείου.

ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ said...

σωστά: το κείμενο και τα σχόλια.
Αλλά και ένα παράπονο: γιατί όλοι ανώνυμοι;