Monday, March 29, 2010

"Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες"


Απ' ότι φαίνεται τα γιαούρτια και τα νερά στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πριν τρεις εβδομάδες δεν ήταν "μεμονωμένο γεγονός". Σε επίσκεψή του στο Αγρίνιο, κάποιοι πιτσιρικάδες τον "κέρασαν" δροσερό νεράκι, μέχρι που επενέβησαν οι αστυνομικοί φρουροί του! Εκεί φτάσαμε πλέον, ο πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας των εργατών να φοβάται την ασφάλειά του από τους... εργάτες! Αλλά έτσι είναι, όπως στρώσει κανείς έτσι θα κοιμηθεί. Όταν επί σειρά ετών οι διάφοροι Πρωτόπαππες, Πολυζογόπουλοι και Παναγόπουλοι πανηγυρίζουν για τις αυξήσεις της κοροιδίας και όταν ασχολούνται με το πως θα βολέψουν τους δικούς τους ή ενδιαφέρονται μόνογια τη μελλοντική τους πολιτική σταδιοδρομία, το αποτέλεσμα είναι να χάνουν την όποια νομιμοποίηση έχει ο θεσμός του προέδρου της ΓΣΕΕ στα μάτια (κυρίως) των πιτσιρικάδων.

Υ.Γ. στην τελευταία απεργία, ο Παναγόπουλος μίλησε σε υπερψωμένη εξέδρα όπου γύρω της υπήρχαν καμμιά διακοσαριά μεγαλοστελέχη της ΓΣΕΕ, προκειμένου να μην ξαναγιαουρτωθεί! Στη συνέχεια η αστυνομία σταμάτησε την πορεία έξω από το πολυτεχνείο προκειμένου ο Παναγόπουλος και τα 200 κομματόσκυλα και τσιράκια του να περάσουν μπροστά από όλους, να βγάλουν φωτογραφίες και έτσι να φανεί ότι η ΓΣΕΕ ηγείται της απεργίας (σχετικό δημοσίευμα και φώτο, καταγγελία παράταξης του ιατρικού συλλόγου)!

Υ.Γ. 2 πλέον, ο Παναγόπουλος κυκλοφορεί με αστυνομική συνοδεία. Άντε, στην επόμενη πορεία να τον φέρουν σε γυάλινη προθήκη, όπως κάνουν και με τις περιοδείες του πάπα!

Υ.Γ. 3 ολόκληρο το κείμενο που ανέβηκε στο indymedia έχει ως εξής:

"Νεράκι στο Agrinio by night, στον κ.κ. Παναγόπουλο! "Τυχαία" επέμβαση "παριστάμενων" μπάτσων...


Όλο και περισσότερος κόσμος φροντίζει ώστε να είναι περιποιημένος αυτός ο φτωχούλης ,αγαθός Γίγαντας της εργατικής τάξης της ΓΣ«Ε»Ε. Παναγόπουλος.

Μετά το σύνταγμα, όπου απόλαυσε ελαφρύ φαγητό (γιαουρτάκι), δροσούλα (μπουκάλια νερό) και άσκηση της φυσικής του κατάστασης (φάπες, τρεχάλα), η τρυφερή συνέχεια δόθηκε Agrinio by night!..

Εκεί ο ...φτωχούλης του θεού, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες , προκειμένου να εγκαινιάσει και να διαφημίσει ένα ...ε, όχι και ακριβώς παράπηγμα , ε...όχι και ακριβώς απλό ,λαϊκό, καφενείο «συγγενικού του προσώπου», στο πλέον κεντρικό και ακριβό σημείο της Πόλης.

Ολοκληρώνοντας και αυτό το ,επαχθές, καθήκον, κατά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου , αποφάσισε με τη «συνοδεία» του να αναπαυτεί με κανά ποτάκι, όχι σε κανα εργατικό ουζερί σε καμιά γειτονιά, αλλά λίγο παρακάτω, σε άλλα καφεμπαρίδιο.

Εκεί, καμια 15ριά φιλότιμα Αγρινιωτάκια, που τον πήραν χαμπάρι, αποφάσισαν να του κεράσουν το νεράκι (στην πλήρη συσκευασία μπουκαλιών...) με όλες τις σχετικές φιλοφρονήσεις.

Η συνέχεια, μάλλον θα είχε να κάνει με νέα περιποίηση της φυσικής κατάστασης του κ.κ. Προέδρου (...πιθανό, πιθανό λέω , με μια ανανέωση τσεκ απ υγείας) αλλά «επενέβησαν τυχαία παρευρισκόμενοι στο χώρο αστυνομικοί».

..Κάτι λέγαμε πριν για τη «συνοδεία» του Προεδράρα, που είναι μόνιμη πια...

Η περιποίηση πάντως του κ.κ. Παναγόπουλου, απότι μπορεί να κρίνει κανένας στη σχολιογραφία αναγνωστών σε Αγρινιώτικα ηλεκτρονικά ΜΜΕ , σκόρπισε ρίγη χαράς στην πάντα φιλόξενη τοπική κοινωνία." "

2 comments:

Anonymous said...

AXAXAXAXAXAXAXAXAXAA!!!!!!!! APLA 8EOI!!!!!!!

ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ said...

έτσι είναι δυστυχώς!
Ούτε οι λέξεις, ούτε οι έννοιες κουβαλούν το νόημά τους:

συνδικαλισμός=(τώρα πλέον)συνδιαπλοκισμός