Saturday, May 08, 2010

... (2)

Χθες, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων έβγαλε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται "το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων και των συναλλασσόμενων πολιτών. Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων. Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών. Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη. Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών. Όμως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφάλειας, η Διοίκηση της Τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.". Αν η Marfin του "κυρίου" Βγενόπουλου διέθετε τα παραπάνω στοιχειώδη, σήμερα οι 3 άνθρωποι θα ήταν μαζί μας.

Και η απάντηση της Marfin: "Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ αφιέρωσε τρεις μόνον γραμμές εναντίον των απάνθρωπων δολοφόνων και όλο το υπόλοιπο κείμενο εναντίον της «κακιάς εργοδοσίας» για δήθεν έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Προφανώς έκανε πραγματογνωμοσύνη, ολοκλήρωσε την δέουσα έρευνα, έβγαλε πόρισμα και προχώρησε σε καταδικαστική απόφαση. Ντροπή! Στις ώρες που περνάμε η απέραντη θλίψη εναλλάσσεται με την απέραντη οργή. Είναι πραγματικά ντροπή να μην μας αφήνουν να πενθήσουμε τους συναδέλφους μας".

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Κρύβονται πίσω από τραγικό γεγονός για να μην απαντήσουν στις ουσιαστικές καταγγελίες της ΟΤΟΕ. "Κύριοι" της Marfin, το αν είχε ή όχι σύστημα πυρασφαλειας ή εξόδους κινδύνου το συγκεκριμένο κατάστημα δεν χρειάζεται να περιμένουμε καμια πραγματογνωμοσυνη για να το μάθουμε. Το ξερετε και το ξερουμε πολύ καλά. Στατατήστε να καπηλεύεστε το θάνατο των τριών συνανθρώπων μας και αναλάβετε τις ευθύνες σας στο βαθμό που σας αναλογούν.

1 comment:

Anonymous said...

Ευτυχως που υπαρχει και η οτοε που τα λεει με το ονομα τους γιατι αν περιμεναμε απο τα δελτια των 8....


Ποιος τους αγορασε ολους;;;;