Tuesday, May 25, 2010

Καλλικράτης (3)


Χθες στο εργατικό κέντρο έγινε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με το που βρισκόμαστε στο θέμα του Καλλικράτη. Τα ουσιαστικά που βγήκαν από αυτή την διαδικασία είναι τα εξής: το νομοσχέδιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ψηφιστεί την πέμπτη οπότε οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τότε. Με άλλα λόγια την παρασκευή θα ξέρουμε αν τον ερχόμενο νοέμβρη θα ψηφίσουμε για δήμαρχο Κύμης ή Αλιβερίου. Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ένα ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο, εφόσον συμφωνήσουν με τις αλλαγές όλοι οι βουλευτές του νομού.

Αυτό που τελικά αποφασίστηκε είναι την Τετάρτη στις 7.15 να αναχωρήσουν πουλμαν για τη Χαλκίδα, προκειμένου να κλείσει η γέφυρα. Αίτημα θα είναι να έρθουν οι βουλευτές του νομού να μας συναντήσουν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα του ενός ή των δύο δήμων. Στη συνέχεια τα πουλμαν θα κατευθυνθούν στην Αθήνα, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση έξω από την βουλή.

Επίσης, προτάθηκε να τηλεφωνήσουν όλοι οι κουμιώτες στα γραφεία των βουλευτών του νομού μας, προκειμένου να τους πιέσουμε να παρουν ξεκάθαρη θέση. Τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις θα τα βρείτε στο (αρκετά καλό) μπλογκ "κουμιώτικο".

Υ.Γ. με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ενημερωθούν και οι κυμαίοι που μένουν στην Αθήνα για το πότε θα λήξει ο αποκλεισμός της γέφυρας και πότε θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στη βουλή. Ελπίζω αυτή τη φορά τα τηλέφωνα να δουλέψουν καλά!

No comments: