Tuesday, December 14, 2010

Μουζουράκης@Σταυρός του Νότου


του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Τραγούδια Αγγελάκα, Cohen, Beattles, Μαραβέγια + γουντυαλλενικές ατάκες ανάμεσά τους + συνειρμοί Μαίρης Αρώνης όταν έπαιζε την Παστα Φλώρα + διαρκής κίνηση στη σκηνή + ατελείωτος χαβαλές = Πάνος Μουζουράκης!

Χθές βράδυ βρεθήκαμε με εκλεκτή παρέα στο Σταυρό του Νότου για να ακούσουμε Μουζουράκη- Μυλωνά. Το σχήμα ήταν απλά εκπληκτικό και έδενε απόλυτα μεταξύ του, άλλωστε παίζουν μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μάλιστα όλοι ήταν διαλεγμένες φάτσες: ο ντραμερ θύμιζε πρωτοετή Παντείου, ο σαξοφονίστας Σουηδό τουρίστα που ξεχάστηκε από το καλοκαίρι και ο τρομπετίστας γκαρντ του Ηλυσιακού. Ο Μουζουράκης ήταν το μεγάλο όνομα και φαινόταν, δίνοντας απίστευτη ενέργεια στη σκηνή και μεταδίδοντάς την στον κόσμο! Ευχάριστη έκπληξη ο Μυλωνάς, που η φωνή του μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα και πρακτικά κάτι τέτοιο έγινε χθες. Ακούστηκαν από την Υστατη Στιγμή του Σιδηρόπουλου μέχρι Σωκράτης Μάλαμας και από AC/DC μέχρι Διάφανα Κρίνα!

Ξεχώρισαν η ερμηνεία του Come Together που θύμισε την αντίστοιχη του Robin Williams στη συλλογή του Bobby McFerrin, ο ύμνος των 90’s Girl you ‘ll be a Woman Soon, καθώς και το Hallelujah που απ ότι φαίνεται κάθε ανερχόμενος πρέπει να το τραγουδήσει. Η κορύφωση ήρθε κατά τις 4, μετά το τέλος του «επίσημου» προγράμματος, όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Απόστολος Βαλαρούτσος, πρώην κιθαρίστας του Παπακωνσταντίνου, που στη μέρα του παίζει παπάδες. Τότε ο κιθαρίστας του Μουζουράκη κάθισε στα ντραμς, ο Μυλωνάς πήρε ηλεκτρική κιθάρα, ο Μουζού μπάσο και ο Αποστόλης την ακουστική και παίξανε το καλύτερο cover του Comfortably Numb των Floyd!

Κατά τις 5 φύγαμε και αφήσαμε την εθνική ομάδα παπαρολογίας, αποτελούμενη από τους kymaio, Β. και Α., στο καμαρίνι του Μουζουράκη να αναλύουν τις διαφυλλικές σχέσεις και άλλα κρίσιμα ζητήματα του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι. Ελπίζω ο καινούργιος αποκλεισμός του πολυαγαπημένου μας διαχειριστή να λήξει άμεσα και να τον έχουμε σύντομα μαζί μας!

1 comment:

B. said...

respect!