Thursday, August 21, 2008

Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων

Ξεκίνησε χθες το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο (κλιματιζόμενο) κλειστό, αλλά δυστυχώς δεν προβλέπεται να έχει δραματικές εκπλήξεις. Παραδοσιακά, το πρωτάθλημα διεκδικούν με αξιώσεις οι ομάδες της Αθήνας και της Θεσαλονίκης, ενώ οι ομάδες της περιφέρειας περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου. Απ ότι φαίνεται ο κανόνας θα ακολουθηθεί και φέτος. Το ντέρμπι Μαντουλίδη-Ηλυσιακού έγινε χθες και μάλλον έβγαλε πρωταθλητή τον Ηλυσιακό. Κάποιες πρώτες εντυπώσεις από τις ομάδες του τουρνουά:

Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων: ομάδα μετρίων δυνατοτήτων για τέτοιας δυναμικότητας διοργανώσεις. Κύριο χαρακτηριστικό της το απείθαρχο παιχνίδι. Φαίνεται ότι έχει γίνει κάποια δουλειά στις επιθέσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες, όμως σε περίπτωση που ο αντίπαλος πρεσσάρει στα τρία τέταρτα του γηπέδου, χάνονται τα αυγά και τα καλάθια. Πρόβλεψη: 5η θέση, εκτός και αν αυτοκτονήσει με την Ξάνθη.

Νίκη Βόλου: καλοδουλεμένη, με γρήγορες αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, αλλά χωρίς βάθος στον πάγκο. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι όταν πρεσσάρει οι παίκτες της ξέρουν να στήνονται σωστά και να μιλάνε μεταξύ τους. Ξεχωρίζει ο Καραγιάννης (10) ο οποίος κάλλιστα θα ήταν βασικός σχεδόν σε όλες τις ομάδες του τουρνουά. Αν είχε καλύτερους ψηλούς θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Αρίων Ξάνθης: ομάδα η οποία παρατάσσεται με… 8 παίκτες σε τελική φάση, γελοιοποιεί το άθλημα. Οι παράγοντές της θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Κατά τα άλλα, μία πεντάδα ταλαντούχων και μαχητικών παικτών μεν, αλλά χωρίς συνοχή και συστήματα. Μάλλον θα τελειώσει το τουρνουά χωρίς νίκη, εκτός και αν αυτοκτονήσουν τα Ιωάννινα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Πανιώνιος: ομάδα με σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοση. Έχει πολύ ταλέντο σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες και λίγο σε σχέση με τις άλλες δύο. Το ίδιο ισχύει και για τα «κορμιά» που την απαρτίζουν. Αν περιορίσει τα νεκρά διαστήματά της, θα καταφέρει να δυσκολέψει Μαντουλίδη και Ηλυσιακό. Πάντως δύσκολα θα πάρει οποιαδήποτε άλλη θέση από την 3η.

Μαντουλίδης: εκ των φαβορί του τουρνουά. Πολύ δεμένη, έχει στον πάγκο της τον καλύτερο προπονητή του τουρνουά και στο γήπεδο τον κορυφαίο πλαίυ μέικερ (Σλούκας). Δύσκολα βρίσκει κανείς ελλέιψεις. Ίσως βασίζεται περισσότερο από ότι πρέπει στο περιφερειακό σουτ. Λόγω του αποτελέσματος της πρεμιέρας, προβλέπεται να πάρει την 2η θέση.

Ηλυσιακός: το έτερο φαβορί. Εξίσου δεμένη, με τη δυνατότερη φροντ λάιν (Κασελάκης κλπ). Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Τώρα που ο αγώνας με το Μαντουλίδη είναι παρελθόν, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα μάλλον εύκολα.

Λοιπές παρατηρήσεις:

-σε γενικές γραμμές οι άμυνες είναι μαν-του-μαν. Στις λίγες περιπτώσεις που παίχθηκε ζώνη (επιτρέπεται η ζώνη στα εφηβικά;;;), η ομάδα που την εφάρμοσε τιμωρήθηκε.

-απαράδεκτη αισχροκέρδια στην καντίνα. Άκου ένα ευρώ το μικρό κρουασάν (70 gr). Και από ευγένεια άλλο τίποτα. Δοκιμάστε να πληρώσετε κάτι που κάνει 1-1,5 Ε με τάληρο. Κύριε δήμαρχε η επιτυχία ή όχι μιας διοργάνωσης κρίνεται και από τέτοιες λεπτομέρειες.

-τιμή και δόξα στην ελληνική αστυνομία που την πρώτη μέρα της τελικής φάσης είχε διαθέσει 2 4Χ4 και ένα περιπολικό με τα πληρώματά τους εν πλήρει εξάρτηση, για τη «διαφύλαξη της τάξης». Ρε γελοίοι ερασιτεχνικό μπάσκετ παιζόταν στο κλειστό, δεν γινόταν εμπόριο ναρκωτικών!

2 comments:

Anonymous said...

Ρε μάγκα, σε όλα μέσα έπεσες.Δεν μας δίνεις και κανένα προγνωστικό για το αυριανό παιχνίδι του γαύρου?

kymaios said...

Δεν πολυασχολούμαι με ποδόσφαιρο. Όμως η διαίσθησή μου λέει πως αν δεν το έχει αγοράσει ο Θείος, θα κάτσει 2-0.