Tuesday, June 09, 2009

Μειοψηφίες....


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμιση χρόνια από τότε που η υπουργός παιδείας Γιαννάκου χαρακτήριζε απαξιωτικά τους χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στους δρόμους "μειοψηφίες". Τον ίδιο καιρό, ο υπουργός επικρατείας Ρουσόπουλος δήλωνε πως στο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών πανεπιστημίου είναι εγγεγραμένο μόνο το 25% των καθηγητών και από αυτούς μόνο το 60% στήριζε της καταλήψεις. Με άλλα λόγια, δύο κορυφαία στελέχη της σημερινής κυβέρνησης αποκαλούσαν μειοψηφίες τους φοιτητές και καθηγητές που διαδήλωναν με το σκεπτικό ότι δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του κλάδου τους.

Αν, λοιπόν, ο "αξιότιμος" κύριος Ρουσόπουλος και η "αξιότιμη" κυρία Γιαννάκου έχουν έστω και λίγη πολιτική τσίπα πάνω τους, ας βγουν να δηλώσουν πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση της μειοψηφίας του 52,63*32,29=16,99%! Το 17% του ελληνικού λαού αποφασίζει και νομοθετεί για το σύνολο της επικράτειας. Αντε και εις ανώτερα!

Υ.Γ. όχι ότι και η άλλη πλευρά είναι καλύτερη... Με πραγματικό ποσοστό 52,63*36,64=19,28% και μιλάνε περί αυτοδύναμης διακυβέρνησης...

No comments: