Wednesday, September 30, 2009

Εν πλω (2)


Γράφει ένας ανώνυμος φίλος στο σχόλιό του: "Στις 15 Αυγούστου κάτι άσχημο έγινε στο μαγαζί.. Εάν είχε κλείσει πιο νωρίς δεν θα θρηνούσαμε θύματα..[...]Αυτή τη φορά όμως, η κατάσταση ήταν πιο σύνθετη. Οι ομάδες ήταν δυο: οι θαμώνες του καταστήματος από τη μια και οι μπράβοι του από την άλλη.Οι μπράβοι άρχισαν να κτυπούν κάποιον, κάποιοι άλλοι πήγαν να τον σώσουν από τα χέρια τους, αλλά η κατάληξή τους ήταν πολύ άσχημη.Δυο από τα παιδιά αυτά βρέθηκαν στο Νοσοκομείο της Κύμης γεμάτο μώλωπες και αίματα."

Τα πράγματα έγιναν περίπου όπως τα περιγράφει ο φίλος. Επειδή έτυχε να βρίσκομαι τον δεκαπενταύγουστο στο συγκεκριμένο χώρο από πολύ νωρίς, να σημειώσω ότι οι μπράβοι (άλλη μία καινοτομία!) ήταν πολύ προκλητικοί από την αρχή της νύχτας και οποιοσδήποτε υποψιασμένος καταλάβαινε που θα καταλήγαμε.

Γύρω στις 4 το μαγαζί ήταν ήδη φίσκα, ενώ δεν σταματούσε να έρχεται και άλλος κόσμος, κυρίως από τον ριρή και το στόμιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο ακόμα και στο κάτω διάζωμα ή στις σκάλες. Όταν μία κοπέλα λιποθύμησε, μαζευτήκαμε καμμιά δεκαριά άτομα να την βοηθήσουμε. Οι περισσότεροι γνώριζαν από πρώτες βοήθειες ενώ κάποιοι ήταν φοιτητές της ιατρικής. Η συμπεριφορά των μπράβων, που έτυχε να είναι μπροστά, ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Έσπρωχναν τον κόσμο που ανέβαινε τις σκάλες και έβριζαν όσους είχαν μαζευτεί για να βοηθήσουν. Ευτυχώς τα πνεύματα δεν οξύνθηκαν, καθώς όλοι κάναμε υπομονή και αγνοήσαμε τους μαλάκες. Αντίστροφα, κατά τις 6 οι συγκεκριμένοι είχαν γίνει τόσο προκλητικοί που έγινε ότι έγινε.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καταλήξουν δύο παιδιά στο νοσοκομείο και να κλείσει το μαγαζί για το υπόλοιπο καλοκαίρι μετά τις μηνύσεις που έγιναν. Και αναρωτιέμαι, μετά τα όσα έγιναν τι κατάλαβε ο ιδιοκτήτης του εν πλώ; Τι όνειρο είδε και αποφάσισε να βάλει μπράβους; Και τελικά έπρεπε να βάλει τους συγκεκριμένους; Υποτίθεται ότι οι μπράβοι είναι για να ηρεμούν τα πνεύματα και όχι για να προκαλούν.

16 comments:

Anonymous said...

to pistoli pou bghke den to eides?epitelous ti prepei na ginei gia na kleisei to en plo?enoxlei tous plataniwtes serbirei mpompes eprepe na steilei atoma sto nosokomeio?

anonymous said...

ti lete re paidia poio pistoli kai koyrafexala lete, edo tin exoyn pesei sto en plo organomena.
einai dynaton na enoxlei to magazi exo apo to xorio kai mono weekends kai ta alla poy einai mesa sto xorio den enoxloyn kanena.

anonymous said...

tosa xronia poy diskedasoyme sto en plo den ypirxe provlima kai tora xafnika servirei mpompes kai enoxlei.
einai to kalitero magazi tis perioxis me kathara pota kai tha eprepe na xairomaste poy vrisketai stin perioxi mas, alla antitheta to kynigame full, ara kati paizetai mipos paizontai symferonta kai kapoios thelei kati allo.

kymaios said...

@ 1ος ανώνυμος

δεν ανεφερα τιποτα για πιστολι, γιατι πολυ απλα οσο προλαβα το σκηνικο δεν ειδα κατι τετοιο.

@ 2ος κ 3ος ανώνυμος

υπαρχει μια διαφορα: τα ντεσιμπελ του εν πλω ειναι πολλαπλασια οποιουδηποτε αλλου μαγαζιου. Ειδικα μεχρι περισυ η κατασταση για τους πλατανιωτες ηταν αφορητη. Ευτυχως φετος εβγαλε τα ηχεια απο το κατω διαζωμα και καπως αντεχοταν.

Ενα αυγουστιατικο βραδυ πριν δυο χρόνια, ειχα παει για καλαμαρια λιγο εξω απο την πρασουδα. Μεχρι εκει ακουγογταν το εν πλω! Μαλιστα, φιλος που υπηρετησε στη στρατιωτικη μοναδα μου ελεγε πως 1-2 βραδιες με νοτιαδακι η μουσικη εφτανε μεχρι το μεσοκαμπο! Με αλλα λογια, ωραια πινουμε εμεις το ποτακι μας αλλά και οι πλατανιωτες εχουν δικαιωμα στην ησυχια.

kymaios said...

Y.Γ. αν οπως λες "kati paizetai" και πιθανα να "paizontai symferonta kai kapoios thelei kati allo", βγες και πες τα, εστω και ανωνυμα. Διαφορετικα απλα δημιουργεις εντυπωσεις.

anonymous said...

ooo

anonymous said...

Μπορει τα ντεσιμπελ να ειναι μεγαλυτερα αλλα αυτο συμβαινει μονο για σαββατα και παρασκευες. ουσιαστικα μιλαμε για ενα Σαββατο, και καποιες ημερες του αυγουστου, ελεος
τα αλλα μαγαζια που ειναι μεσα στα χωρια δεν ενοχλουν?
εαν πατε στου ριρι καθημερινη μετα τις 2.00'θα παθετε πλακα με την ενταση που παιζει, εκει δεν ενοχλειται κανενας? χωρις να εχω προβλημα με τον ριρι, απλα βλεπω οτι καποιοι αδικουνται.

Στο κατω κατω της γραφης τι θελετε να γινει η περιοχη ερημητηριο η να ερχονται μονο γεροι.
Ξερετε ποσα ατομα δουλευουν στο εν πλω καθε καλοκαιρι και βγαζουν το μεροκαμματο τους?
πρεπει ολα τα μαγαζια να δουλευουν κανονικα, και για ενα Σαββατο καποιοι εαν ενοχλουνται να κλεινουν τα αυτια τους, η αλλοιως να ειναι δικαιοι και να μην ενοχλουνται απο συγκριμενα μαγαζια αλλα απο ολα , εαν εχουν ευαισθητα αυτια.

Thomas Crown said...

To Σχολιου του Ανωνυμου για τα καθαρα ποτα ειναι επιεικως αστειο και αβασιμο.

Αν υπαρχουν καπου μπομπες ποτα στη κυμη ειναι κυριως στο εν πλω.

Απο οταν πρωτοανοιξε και γιακαποιο διαστημα ηταν απο τα πολυ καλα μερη διασκεδασης.Τα τελευταια 3 καλοκαιρια που ειδαν οτι βγαζει πολλα φραγκα το καναν σκυλαδικο-ντισκο-αστα να πανε με το χειροτερο μουσικο προγραμμα μουσικης σε ολη την κεντρικη ευβοια
,με ποτα φαρμακια και κανενα σεβασμο στο πελατη.

Κριμα..

kymaios said...

@anonymous

προφανως και ενοχλει και ο ριρης,(οπως και καποια μαγαζια στο στομιο) και καλα εκαναν και τον εκλεισαν, και αυτο το λεω παρ οτι ειμαι σταθερος θαμωνας του. ΑΛΛΑ, η ενταση της μουσικης του εν πλω δεν συγκρινοταν με τιποτα. Ο ριρης δεν ακουγοταν στον ριχτη ή στο σκυριανό, το ενπλω εφτανε μεχρι το μεσοκαμπο. Η ενταση της μουσικης του ειχε μία σημαντική ποσοτικη διαφορα από όλα τα υπολοιπα.

οσο για το επιχειρημα οτι δινει δουλεια σε πολλους πιτσιρικαδες, είναι οτι πιο λαικιστικο εχω ακουσει. Επισης μεροκαματο δινει η καταπατηση των καμμενων, η παρανομη υλοτομια, το εμποριο ναρκωτικων και η μαυρη αγορα. Αυτο τι σημαινει, οτι επειδη καποιοι τρωνε απο αυτα θα πρεπει να μην διωκονται ποινικα; Στο κατω-κατω εχεις ρωτησει ποσοι ξενοδοχοι ή ενοικιαστες δωματιων αντιμετωπιζουν προβλημα χανοντας πελατες (αρα και το δικο τους ψωμακι) προκειμενου το εν πλω να βαραει τα σαββατα; Και προφανως ο κοσμος που δεν ερχεται στην πλατανα λογω της ηχορυπανσης, δεν τρωει και στις ταβερνες, ουτε ψωνιζει απο τα καταστηματα. Αρα μαλλον για να εχουν χαρτζιλικι 10-15 πιτσιρικια χανουν το μεροκαματο τους πολλαπλασιοι.

Αλλωστε, ο οικισμος προυπηρχε του ενπλω. Αν ο ιδιοκτητης ηθελε να βαζει μουσικη σε επιπεδα μηνυσης ας το ανοιγε καπου αλλου. Το Βαβυλωνια τοσα χρονια ειχε δυνατοτερη μουσικη και δεν ενοχλησε ποτε κανενα.

Anonymous said...

oo

Anonymous said...

Αγαπητε thomas δεν νομιζω οτι ενα ιδιοκτητο μαγαζι σαν το εν πλω θα εβαζε μπομπες γιατι πολυ απλα δεν θα τον συνεφερε σε βαθος χρονου, και αυτο το εν πλω το εχει αποδειξει με την διαχρονικοτητα του.
εαν το μαγαζι ηταν ενοικιασμενο φυσικα θα εκανε 2,3 χρονια αρπαχτη και μετα θα την κοπαναγε.

Αλλωστε η γευση του ποτου ειναι σχετικη. δηλαδη εαν εχεις φαει ενα κιλο!!!!κρεμμυδια πριν πιεις φυσικο ειναι να σου φανει μπομπα.

Παντως ξερω οτι το αλλιμειο ο ριρης το εν πλω κι το βανιλλια παιρνουν απο την ιδια καβα ποτα, οποτε με αυτην την λογικη εχουν ολοι μπομπες.
Παω σε ολα αυτα τα μαγαζια και κανενα απο αυτα δεν εχει μπομπες, κατα την δικη μου αποψη.

Anonymous said...

φιλε κυμαιε δηλαδη εννοεις οτι αυτοι που εργαζονται σε καταστηματα οπως το εν πλω ειναι ομοιοι με αυτους που
πωλουν ναρκωτικα, με αυτους που κανουν παρανομη υλοτομια, και μαυρη αγορα?
πρεπει αυτοι να διωκονται ποινικα ?
οπως κι ο ιδιοκτητης ο οποιος επενδυει τα χρηματα του σε αυτο το καταστημα πρεπει να διωκεται ποινικα? ισως να εχει και αυτος υποχρεωσεις και οικογενεια φανταζομαι.

οσο για τους ενοικιαστες των ξενοδοχειων νομιζω πως υπερβαλεις.
Ειμαι σιγουρος οτι πολυ απο αυτους θα πηγαινουν για δισκεδαση σε ολα αυτα τα μαγαζια και στο εν πλω.

Αλλωστε το βλεπω καθε σαββατο γεματο οποτε καποιοι απο τους παραθεριστες θα ειναι σιγουρα μεσα.

τοσος κοσμος που μαζευεται εκει και διασκεδαζει αραγε ανοητος ειναι? και οι πεντε δεκα ειναι οι νομιμοφρονες και λογικοι?

Anonymous said...

Υ.Γ
Οσο για το Βαβυλωνια μαθε οτι οχι μονο ενοχλουσε αλλα σειοταν ολο το Μονοδρι της πρωινες ωρες.
Απλα εκει δεν υπηρχαν καποιοι φανατικοι στενοκεφαλοι να τον αρχισουν στις μηνυσεις και στις καταγγελιες.
καποιοι που και καλα ενοχλουνται τα σαββατα!!!!

Anonymous said...

oloi tin pinoun stin kimi apo souvlatsides idioktites nyxterinwn kedrwn taxitzides oloi oloi
mesa sta skata einai

Anonymous said...

alithia lew pita me xasis
sta souvlatzidika
bacardi me preza sto clabi
taxitzides pou petoun sta sinefa
roufodas skoni
ayti einai h kumh tou shmera ena matso xasiklidwn.

Anonymous said...

tin pinoun mexri kai ta pitsirikia edo kai i astinomia pouthena.ade geia