Thursday, October 01, 2009

Επικαιρότητα της Νέας Δημοκρατίας (τ. 13)

του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)

Επιτέλους, λατρεμένε αναγνώστη, κάτι τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του τύπου της περιοχής μας. Η συμπαθής φυλλάδα με τίτλο ‘Επικαιρότητα του (Εωσφόρου) Θωμά’ (και μπόνους ένθετο κάθε μήνα την Επικαρότητα της Καρυστίας) μετεξελίχθηκε σε ‘Επικαιρότητα της Νέας Δημοκρατίας’! Ήδη στο εισαγωγικό κείμενο ανακοινώνουν το χαρμόσυνο γεγονός λέγοντας πως «η εφημερίδα μας δεν έκρυψε ποτέ την πολιτική της τοποθέτηση. Παίρνουμε καθαρή θέση για τις εκλογές: θεωρούμε αυτή την κυβέρνηση όχι μόνο ανίκανη αλλά και επικίνδυνη γι’ αυτό την πολεμάμε». Βέβαια, όπως λέει και ο θείος Κορνήλιος όλοι αντιολυμπιακοί είμαστε, αλλά το θέμα είναι ποια άλλη ομάδα υποστηρίζουμε. Ιδού λοιπόν το κουίζ που με αναστατώνει τα φθινοπωρινά βράδια του Σεπτέμβρη: ποιους στηρίζει η Επικαιρότητα; Τους αναρχοκομμουνιστές του Συριζα; Μήπως τους φασίστες του ΛΑΟΣ; Η θεία Βιργίνια σκίζει τα δαντελωτά σουτιέν της ότι στηρίζουν την ΠΑνελλήνια ΣΟβιετική Κίνηση, λές να έχει δίκιο;

Ευτυχώς για τον τόπο, σε αυτό το τεύχος ο στοχαστής Δ. Πέππας ανέλαβε την καθοδήγηση των νεότερων γενεών και τον προβληματισμό των γηραιότερων ως προς το τι θα ψηφίσουν. Κάτω από το ερώτημα ‘τι είναι η δεξιά’ αποκαλύπτει συγκλονιστικές πληροφορίες για το ποιόν του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αναφέρει επί λέξει «ο συνώνυμος βαφτίστηκε, σπούδασε (;), (δεν) δούλεψε, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά(;) ως πρίγκιπας προορισμένος για διάδοχος και όλα αυτά μάλλον χωρίς τη θέλησή του». Μη στέκεσαι υπομονετικέ αναγνώστη στη λέξη συνώνυμος αντί του συνονόματος, καθώς ο γλυκός μου είναι τόσο δεινός χρήστης της γλώσσας που όποτε καινοτομεί, ο Μπαμπινιώτης επανεκδίδει το λεξικό του με την προσθήκη των νέων λεκτικών χρήσεων!

Η ουσία του άρθρου βρίσκεται στο ερωτηματικό δίπλα από τη φράση ‘έκανε παιδιά’. Ω, ναι ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω το μεγαλείο του ρεπόρτερ που ακούει στο όνομα Πέππας και αξίζει τουλάχιστον ένα πούλιτζερ: κάθε βράδυ παρά τη φύλαξη του σπιτιού στη Ραφήνα, ο Πέππας ως άλλος Πίκος-Απίκος εισχωρεί μυστικά σε αυτό και παρακολουθεί το τι κάνει το πρωθυπουργικό ζεύγος. Έτσι γνωρίζει ότι τα παιδιά μπορεί να μήν είναι του Καραμανλή, αλλά και αν είναι δεν τα έκανε με τη θέλησή του. Και φυσικά μην ακούσω τίποτα για κιτρινισμό και δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας. Δεν σου φτάνει που ο κουμιώτης Τριανταφυλλόπουλος σου ανοίγει τα μάτια, απαιτείς και δεοντολογία; Μάλιστα, προτείνω στον πρωθυπουργό μας να τον προσλάβει ως επίσημο βιογράφο του.

Άλλωστε, ότι κάνει ο καλός μου, το κάνει για την ψυχή των άλλων. Ο κακομοίρης θέλησε να βοηθήσει τον Θεοδώρου στις εκλογές του 1986 γιατί... ήταν συμπαθητικό παιδί! Και λόγω αυτής του της συμπάθειας έτρεχε στα κατσάβραχα, πλήρωνε βενζίνες και τον κυνηγούσαν σκυλιά. Αλλά και ο αψηλός βουλευτής μας, δεν πήγαινε πίσω σε καλοσύνη. Όπως του καταμαρτυρά ο Πέππας, τοποθετούσε τους κουμιώτες που πήγαιναν φαντάροι, στο ναυτικό στη βάση της Σκύρου ή στη Χαλκίδα, αλλά αντιμετώπισε την αχαριστία του κόσμου. Αυτά είναι δυστυχώς τα προβλήματα του σύγχρονου βουλευτή. Να κάνεις ρουσφέτια και να μην ακούς ένα ευχαριστώ. Ευτυχώς που ο Δημοσιογράφος (με δέλτα κεφαλαίο) τα καταγγέλλει και έτσι στην ιστορία θα μείνει η βυσματική συμπεριφορά του Θεοδώρου που ποτέ δεν αναγνωρίστηκε.

Για το τέλος σου φύλαξα τη συνταρακτικότερη είδηση των ημερών. Ο γνωστός αρθρογράφος της Επικαιρότητας, που ακούει στο ποιητικό όνομα Λίνος, σε γιορτή που διοργάνωσε στο σπίτι του έβαλε λίιιιγο πιο δυνατά τη μουσική και τελικά του έστειλαν την αστυνομία. Η είδηση που αποκαλύπτεται στο σχετικό ρεπορτάζ είναι ότι το δημαρχείο απέχει από το σπίτι του πάνω από δύο χιλιόμετρα! Όχι λατρεμένε αναγνώστη, δεν υποχώρησε κάποια τεκτονική πλάκα κάτω από το δημαρχείο, ούτε μετακινήθηκε το σπίτι του Λίνου. Απλά ο γλυκός μου βλέπει μπροστά: όταν σε ένα χρόνο γίνει δήμαρχος με τη στήριξη του Δημοσιογράφου, του σκηνοθέτη με το ευαίσθητο μουσικό αυτί, του μυστακοφόρου άδωνι και των λοιπών πράσινων αγοριών σκοπεύει να μεταφέρει το δημαρχείο στο χωνευτικό. Από εκεί θα μπορεί να εφαρμόσει το σοσιαλιστικό όραμα για καθαρό και φθηνό νερό για όλους καθιστώντας την πόλη μας μία πραγματική πόλη υγείας!

4 comments:

Anonymous said...

Γραφτηκαν τετοια πραγματα; Καλα οι τυποι ειναι εντελως για τα μοπαζα. Θα διεπρεπαν ως αρθρογραφοι της Αυριανης.

αρκουδος said...

Και τωρα τους προσεβαλλες!Παρτε το χαμπαρι οι πασοκοι εχουν μεγαλωσει με την αυριανη εχουν μπολιαστει με τη νοοτροπια της.Προκειμενου να γραψουν κατι για το δηθεν αυθαιρετο του Θωμα ξεκιναν απο την ηχορυπανση του Τρανταφιλλιδη και πηγαινοντας μεσω Θεσσαλονικης φτανουν στο στοχο τους.Οι ανθρωποι ειναι ανεκδιηγητοι.Η ελλειψη εξουσιας τους εχει βαρεσει κατακεφαλα.

αρκουδος said...

και σιγα μην γινει δημαρχος ο Τριανταφιλλιδης.Ειναι σιγουρο οτι θα τον στηριξει το πασοκ;

Anonymous said...

apo shmera poios tous krataei tous pasokous.8a afhniasoun an kai hdh eixan xekinhsei tis paparies http://www.servitoros.gr/news/view.php/25253/