Tuesday, December 09, 2008

Ο ένοχος...


Αντιγράφω
από την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων: «Αντί η κυβέρνηση να απολογηθεί (...) έρχεται σήμερα να ρίξει κροκοδείλια δάκρυα, καλύπτοντας την ανεπάρκεια και τις ευθύνες που απαντώνται σε πολλά επίπεδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ερχεται να καλύψει τη μοναδική και αδιάψευστη αλήθεια ότι στα ανώτατα κλιμάκια της φυσικής ηγεσίας έχει εδραιωθεί η αντίληψη ότι πρότυπο και καλός αστυνομικός είναι ο "ράμπο", γιατί αυτή η φιλοσοφία προτάσσεται με τη συρρίκνωση και τη στρατιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ως τελευταία υιοθετήθηκε, για το Αστυνομικό Σώμα και απορρέει από τη φιλοσοφία του νέου πειθαρχικού δικαίου και κυρίαρχα από την αντίληψη που θέλει ως πρότυπο-ιδανικό αστυνομικό τον ανεπαρκή, συνοπτικά εκπαιδευόμενο και ελαστικά προσλαμβανόμενο». Αυτά που φωνάζουν τόσα χρόνια φοιτητές, νεολαίοι και απλοί πολίτες, λέγονται πλέον και από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Ο εκάστοτε υπουργός δημοσίας τάξης, που ρίχνει στα μαλακά τις «ζαρντινιέρες», που καλύπτει τον αστυνομικό που για δυο νεράτζια έβγαλε περίστροφο και πυροβολούσε στον αέρα στις 20/2/2007, που θεωρεί μεμονωμένο γεγονός τη δολοφονία του Η. Μαραγκάκη επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα της τροχαίας (αν λεγόταν Καρβέλας ίσως γλίτωνε), που εκπαιδεύει τους νέους αστυνομικούς ως ανθρωποειδή ή ακόμα χειρότερα αφήνει ανεκπαίδευτους τους ειδικύς φρουρούς, που τελικά ξεμπερδεύει διατάσσοντας μία απλή ΕΔΕ για πλήθος μεμονωμένων περιστατικών, αυτός είναι ο ένοχος για τη δολοφονία (και όχι θανάσιμο τραυματισμό) του μικρού μαθητή.

Υ.Γ. και φυσικά σαν μην συνέβη ποτέ η δολοφονία του Αλέξη σήμερα το απόγευμα αστυνομικός της ομάδας Ζ πυροβόλησε 10 φορές στον αέρα!

Υ.Γ.2 και για να μην υπάρχουν απορίες για το ποιοι σπάνε τα μικρομάγαζα και τις περιουσίες των απλών πολιτών δείτε και την παρακάτω φώτο. Έχει παρθεί έξω από το ΑΤ Εξαρχείων και διακρίνονται 3 κουκουλοφόροι, ο ένας με λοστό, ανάμεσα σε αστυνομικούς που συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Οι αλήτες της ασφάλειας προβοκάρουν την οργή των νέων, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος. Όμως πλέον ότι και να κάνετε ο κόσμος γνωρίζει ποιοι καίνε τα περίπτερα και σπάνε τα μαγαζιά του κοσμάκη. ΑΛΗΤΕΣ-ΑΛΗΤΕΣ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ



2 comments:

akrat said...

ξανά συμφωνώ μαζί σου...
τι έγινε μου τα χαλάς μια εβδομάδα....
χεχε...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.